A közös zenélés az egyik legjobb móka a világon. Általában gátat szab a dolognak a hangszeres tudás hiánya. A Rockmate egy négyfős, digitális zenekar, ahol nem kell különösebb tudás, hogy jól szórakozz.

A Fingerlab által fejlesztett Rockmate applikáció iPad-re élhető el és a vidám (vagy épp zúzósmérges) jammelésen felül egy egész korrekt ministúdiót kapunk a 3 dollárunkért. Hangszerek szempontjából van itt dob, basszusgitár, szólógitár (különféle effektpedálokkal) és zongora, ám köszönhetően a beépített hangmintáknak, stílusoknak, elég széles spektrumon mozoghatunk ezzel a négy eszközzel. A szoftver úgy lett kitalálva, hogy négyen kényelmesen körbeülhessék a tabletet és mindenki hozzáférjen a saját hangszeréhez, így semmi akadálya egy sörözős esti házikoncertnek, ráadásul mivel igen felhasználóbarát az alkalmazás kezelése, komolyabb hangszeres tudásra sincs szükség. Természetesen a Rockmate-el fel is vehetjük a történéseket, de képes arra is, hogy a hangszerekből egyenként loopokat rögzítsen, amikből építkezve, az addigi hangmintákra, ritmusokra, dallamokra rájátszva hamar felépíthetünk komplett dalokat is, hasonlóan egy élőhangszeres felvételhez.

Az ilyen alkalmazásoknál (mint például az Apple saját GarageBand applikációja) a hangminták minősége dönti el mennyire fogunk beleszeretni, ugyanis minél valósághűbb hangokat tudunk kicsikarni az alkalmazásból, annál inkább hisszük magunkat rocksztárnak. Nos, itt sem hibázott a Fingerlab, igen jó minőségben hozza a különféle legendás gitár, effekt és egyéb hangzásokat, így már nincs is más hátra: metálvilla a magasba (persze ha van szabad kezünk) és indulhat a zúzás!

Még több mobilos és tabletre szánt applikáció a Playeren!

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés