Ugyan az Apple új csúcstelefonját csak tegnap óta lehet kapni, a Youtube-ot máris ellepték a közérdekű iPhone X-lezúzós videók, amik alapján nincsenek túl jó híreink a leendő tulajdonosok számára.

Az iPhone X-nek ugyanis nem csak a javíttatása lesz eszement drága, de 5-ből 4 teszt alapján nem is lesz különösebben nehéz összetörni a telefont.

Pedig kezdetben még reménykedtünk, hiszen az EverythingApplePro videója alapján az új csúcsteló szinte elpusztíthatatlannak tűnt: fejmagasságból betonra ejtve egy apró karcolás sem volt az iPhone X-en, repedésnek pedig se híre se hamva.

A valamivel tudományosabb módszertannal dolgozó PhoneBuff viszont gyorsan lehűtötte a kedélyeket, ugyanis az ő tesztjük alapján az iPhone X már viszonylag alacsonyról (nevezzük mondjuk "zsebmagasságnak") is azonnal reped.

Ugyanerre jutott a Cnet szakírója is, aki szintén a zsebmagasságot preferálta. Ő ráadásul nem mesterséges környezetben, hanem autentikusan, az utcán tesztelte le, hogy törik-e az iPhone X (spojler: igen, törik).

A Gizmoslip videójánál már nyilvánvaló volt, hogy az EverythingApplePrónak egy dologban volt igaza: az iPhone X talán jobban bírja a strapát, mint az iPhone 8, de ez nagyjából akkora siker, mintha valaki azzal dicsekedne, hogy jobban furulyázik, mint Matt Mulholland. A srác stílusa borzasztóan tenyérbemászó, viszont a videó ettől még tanulságos, hiszen korábban az LG V30-at és a Galaxy Note 8-at is letesztelték, és azok a telefonok valahogy mégse törtek ripityára.

És ha már a tenyérbemászó alakoknál tartunk, a végére maradt TechRax (ő az a srác, aki ledobott egy telefont a Burdzs Kalifa tetejéről), aki a Samsung Galaxy S8-cal mérte össze az iPhone X-et, de csak annyi derült ki, hogy egyik telefont sem érdemes tíz centinél magasabbról leejteni.

Azoknak, akik nem szeretnék, hogy a vadiúj iPhone-juk szilánkos kijelzővel végezze az aszfalton, több lehetőségük is van: például vehetnek borzasztóan látványos, szénszálas tokot, de ha igazán stílusosan akarják megoldani a problémát, akkor ott van a hónap lúzere által kifejlesztett technika, akinek már biztosan nem fog összetörni az iPhone-ja.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Az Apple elmondta, miért nem szabad rizsbe tenni az elázott telefont

Ezt látni, miközben visszatérünk az űrből a Földre

További cikkeink a témában