Ha mondta neked valaha azt nő, hogy "akkor randizok veled, amikor a Microsoft összehoz egy tisztességes böngészőt", akkor kezdj el gombolkozni, mert hamarosan randid lesz, haver!

A nyáron megjelenő Windows 10 legújabb demóverziójában végre a felhasználók is ízelítőt kapnak a Microsoft vadiúj böngészőjéből, amely ugyan kicsit később, mint kellett volna, de csak lehajította a Tajgetoszról a régóta életképtelen Internet Explorert. Bár a Spartan még erősen béta állapotban van, tele hibákkal, az már most látszik, hogy a Google-nek van miért aggódnia, mert a szupergyors és érdekes fícsörökkel telepakolt böngésző a Chrome-ra is simán veszélyes lehet. A Gizmodo már össze is gyűjtötte az öt legfaszább dolgot, amit az új böngészővel kapunk.

1. Gyors. Konkrét mérési adatok ugyan még nincsenek, de a Spartan ifjoncokra jellemző frissességgel töltötte be a Gizmodo Twitter-oldalát (igaz, magával a Gizmodóval még vannak megjelenítési gondjai).

2. Instant időjárás. Elég ha elkezded begépelni a Bing keresősorába, hogy weather (időjárás), és a böngésző helyből megmutatja, hogy mire számíthatsz aznap.

3. Beépített személyi asszisztens. A Microsoft a böngészőbe is beépítette a Cortana személyi asszisztenst (a Microsoft Sirijét), ami éppen úgy viselkedik, mint egy valódi személyi asszisztens. Például ha rákeresel egy étteremre, akkor a Cortana azonnal összegyűjti neked a leghasznosabb infókat, mint például a címet, nyitva tartást, értékeléseket, és a Bing Mapson azt is megmutatja, hogyan jutsz oda.

4. Kommentárok. Ha egy weboldalon rákattintasz az edit gombra (szerkesztés) a böngésző jobb felső sarkában, akkor a Spartan automatikusan készít neked egy screenshotot az oldalról, amire aztán írhatsz jegyzeteket, rajzolhatsz stb.

5. Olvasási mód. Ha nem tetszik egy oldal dizájnja, mert mondjuk elveszik a szöveg a grafikus elemek között, túl sok rajta a reklám vagy mert személyesen ismered és utálod a srácot, aki csinálta, akkor egy kattintással átválthatsz reading mode-ra (olvasási mód), amellyel a Spartan a saját, Instapaper-szerű felületén jeleníti meg a szöveget, fölösleges mellékzöngék nélkül.

(Forrás: Gizmodo)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában