Múlt héten még csak sejteni lehetett, most viszont már majdnem teljesen biztos, hogy a "biztonságos" Galaxy Note 7-ekkel is komoly bajok vannak: az egyik ilyen telefon most egy repülőgépen gyulladt ki, ráadásul úgy, hogy be sem volt kapcsolva.

A Samsung talán az évtized mobilos blamájába szaladt bele, amikor az egyébként kitűnő Galaxy Note 7-et olyan akksival dobta piacra, ami töltés közben hajlamos kigyulladni, és felgyújtani mindent maga körül, legyen az terepjáró, hotelszoba, vagy bármi más.

A koreaiak nem hagyták sokáig eszkalálódni a helyzetet: gyorsan visszahívták az érintett készülékeket, ami hatalmas anyagi veszteséget jelentett a cégnek, de azt valószínűleg legrosszabb rémálmukban sem gondolták, hogy a helyzet innen még tovább romolhat. Most viszont nagyon úgy tűnik, hogy a kicserélt, vagyis elvileg teljesen biztonságos Note 7-ek is ugyanúgy kigyulladnak, mint az elődjeik. És ez még nem minden.

A legújabb eset a Southwest Airlines Louisville-ből Baltimore-ba induló járatán történt: a felszállás előtt az egyik utas Galaxy Note 7-ese elkezdett füstölni, amit azonnal a padlóra dobott, majd a gépet kiürítették. Brian Green, a telefon tulajdonosa elmondta, hogy a kollégái később visszatértek a csomagjaikért a gépre, és azt látták, hogy a telefon teljesen átégette a repülő szőnyegpadlóját.

Green egy fotót is megosztott a The Verge-dzsel a telefon  dobozáról, amin jól látható a kis fekete négyzet, ami a visszahívott telefonok helyett kiadott, "biztonságos" telefonokat jelöli.

És a történet itt még nem ért véget. Green ugyanis azt is elmondta, hogy a telefont

  • kikapcsolva rakta el a zsebébe, és
  • mindig vezeték nélküli töltőn töltötte.

A korábban kigyulladó Note 7 telefonok közös jellemzője volt, hogy mindig akkor gyulladtak ki, amikor bekapcsolva a vezetékes töltőre dugták őket, vagyis úgy tűnik, hogy az újonnan kiadott telefonoknál még az olyan óvintézkedések sem működnek, mint hogy Note 7-et egy ideje már csak kikapcsolva lehet felvinni a legtöbb repülőgépre.

Mivel Green telefonja egyelőre a helyi tűzoltóságnál van, így a Samsung egyelőre nem reagált a helyzetre, de ha Green állításai valósnak bizonyulnak, akkor a Samsung most tényleg hatalmas bajban van.

UPDATE: a Samsung hivatalos állásfoglalása a következő

Ameddig nem kerül birtokunkba a készülék, nem tudjuk megerősíteni, hogy ebben az incidensben egy új Note7-es érintett. A Southwesttel és a helyi hatóságokkal együtt most azon dolgozunk, hogy visszaszerezzük a készüléket, és megbizonyosodjunk a hiba okáról. Több információval csak a készülék vizsgálata után fogunk tudni szolgálni. 

Támogatott és ajánlott tartalmaink
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés