„Az élet oktatófilmje: mit ne csinálj SOHA egy vasúti átjáróban!” – írta a MÁV.

Ezt az egy mondatot írta a MÁV a Youtube-ra töltött videójukhoz, de nem is kell túlmagyarázni, mert jól látszik, mi történt: egy Renault kisteherautó figyelmetlenül, és mintha túl gyorsan közelítette volna meg a vasúti átkelőt. Talán szembesütött a nap, ezért nem vette észre időben sem a pirosan villogó fénysorompót, sem a már leengedett félsorompót, csak későn, amikor már nem tudott megállni előtte, ezért letörte, és a kocsi elejével a sínre hajtott.

Ez súlyos hiba, de úgy tűnt, jó megoldást választott: azonnal tolatni kezdett. Amikor azonban a jobb első kereke hozzáért a földön fekvő sorompóhoz, megállt, és ahelyett, hogy áthajtott volna a rúdon, aminek aligha lett volna nagyobb baja, inkább kiszállt, miközben a Renault eleje még mindig a sínen volt. Kényelmesen odasétált, félrerakta a sorompót, majd gyorsan visszaült a kocsiba – valószínűleg már látta, hogy jön a vonat. Jött, és neki is ment a kocsinak.

Szerencsére tragédia nem történt, a kisteherautós ép bőrrel megúszta, a Renault-nak se lett nagy baja, nyilván a mozdonynak se, a helyszíni forgalomfigyelő kamera felvétele pedig jó lesz elrettentő példának: „mit ne csinálj SOHA egy vasúti átjáróban!”

Ez is érdekelhet:

„Az ütközés borzalmas, amelybe a mozdony is beleremeg” – Nyílt levelet írtak a mozdonyvezetők az autósokhoz

Egy vasúti átjárós baleset a mozdonyvezetőnek akkor is kiheverhetetlen trauma, ha testileg nem sérül meg. Erős levélben kérik az autósokat: figyeljenek jobban!

19 halálos áldozat kevés volt ahhoz, hogy sorompót kapjon a siófoki vasúti átjáró, kellett hozzá még 33 halott

1980-ban súlyos buszbaleset történt a Balaton-parti város egyik vasúti átkelőjében, huszonhárom évvel később pedig egy még súlyosabb, ugyanott, ugyanúgy.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ez történik az asztronautákkal, amikor bekapcsolják az ISS hajtóműveit

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés