Teljes átalakuláson eshet át az iPhone 15-ös modellcsalád.

Az Apple alig három hónapja dobta piacra legújabb okostelefonjait, az iPhone 14-modellcsalád tagjait, máris a következő szériás készülékekről pletykálnak, amik ha igazak, akkor annyira komoly újításokkal érkezik majd az új széria, hogy egy korszakváltással is felérhet. Nézzük, miket hallani:

  • USB-C – bár az Európai Unió csak 2024-től kötelezi a gyártókat a sztenderdnek számító csatlakozó beépítésére, az Apple már jövőre beállhat a sorba.
  • Új dizájn – állítólag az aluminium és rozsdamentes acél a múlté, merthogy titánból készülhetnek a készülékek, amik ráadásul ismét szépen lekerekített sarkokat kaphatnak.
  • Nem lesz nyomógomb –  úgy hírlik, hogy a hangerő- és a bekapcsológombot egy érintésérzékeny felület válthatja, azaz nem lesz fizikai gomb.
  • Új név – az Apple szeretné még jobban megkülönböztetni az új széria csúcskészülékét a modellcsalád többi tagjától, ezért azt nem iPhone 15 Pro Maxnak tervezi elnevezni, hanem a Samsung után iPhone 15 Ultrának.
  • Periszkópos kamera – az Apple növelni szeretné a készülékek zoom-képességét, ezért bevezeti a periszkópos kamerát ezzel lehetővé téve az 5-szörös vagy akár a 10-szeres optikai zoomot. Viszont ezt csak a Pro Max/Ultra kaphatja meg.
  • Új chip, több RAM – a (4 nm-es) A16 Bionic processzort egy (3 nm-es) A17 Bionic válthatja, miközben 8 GB memória kerül a készülékekbe, ám ezekből csak a Prónak és a Pro Maxnak/Ultrának juthat.

Az új iPhone, a 15-ös modellcsalád vélhetően a szokásos kora őszi időpontban érkezik, addig is ezeket az információkat kezeljük fenntartással.

(Forrás: Macrumors.com)

Ez is érdekelhet:

Itt az összehajtható iPhone

Egy youtuber (persze nem egyedül) megépítette az első összecsukható iPhone-t, ha már az Apple nem hajlandó rá.

Pontosan ilyen iPhone-t vehetsz 60 millióért

Csak három darab létezik ebből az egészen abszurd összegbe kerülő iPhone-ból.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés