Az LG már meglebegtette előttünk régebben az akkus arcmaszkját, ami annyira arcmaszk, mint amennyire kéró a westminsteri apátság.

Az LG PuriCare lényegében egy szájra pakolható légtisztító, amelyben két ventilátor dolgozik, valamint néhány szenzor, amely a ventilátorok sebességét határozza meg a légzés függvényében.

Az LG fejesei a kütyüt főként orvosoknak és ápolóknak szánja, azonban az eszköz bemutatásakor arra nem tértek ki, hogy a különböző fertőzésektől mennyire védi meg a viselőjét, ahogy arra sem, hogy a maszk fog-e majd kapni koronavírus-biztos tanúsítványt.

Egyébként egy 850 mAh-es akkumulátor fog dübörögni a szerkezetben, amely takarékfogyasztáson 8 óráig lesz elég, pörgő ventilátorokkal pedig úgy két óráig.

Arról sem esett szó, hogy mikor fog piacra kerülni a high-tech arcmaszk, ahogyan az áráról sem esett szó. Viszont elnézve a kütyüt, vélhetően nem lesz olcsó mulatság.

Kérdés, az amúgy is túlterhelt egészségügyi rendszerek, amelyek így sem képesek elegendő mennyiségű védőfelszerelést biztosítani az alkalmazottaiknak, ehhez hasonló arcra pakolható légtisztító berendezésekre lecserélnék-e idővel az eldobható FFP3-as maszkokat.

És az is fontos szempont, hogy egy ilyen berendezés egészségügyi rendszerben való gördülékeny alkalmazásához az eszköz fertőtlenítését is hatékonyan meg kell oldani. Van egy olyan sejtésünk, hogy akinek igazán szüksége lenne rá, annak már vagy van valami hasonlóan profi cucca, vagy úgysem fogja tudni megfizetni a berendezést. De ha a kórházak nem is szállnak be a buliba, jól szituált honfitársaink, valamint a spórolós sci-fi-rajongók, hipochonderek és légszennyezett vidékeken élők akár nyitottak is lehetnek az LG PuriCare-re.

Ez is érdekelhet:

Háromlencsés forgatható kamerát kapott az Asus új csúcskészüléke

Az Asus szerdán két új csúcskategóriás telefont mutatott be, a Zenfone 7-et és a Zenfone 7 Prót, amelyek megőrizték a sorozat legmarkánsabb ismertetőjegyét, a forgatható Flip-kamerát.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Ez jelenleg a világ (tíz) legjobb kamerás telefonja

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés