Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nemrég még csak suttogtak róla, most viszont már biztos, hogy az elmúlt évek legőrültebb technológiai újdonsága hamarosan megvásárolható lesz.

Az LG feltekerhető tévéjéről van szó, aminek végleges változatát a Las Vegasban zajló CES szórakoztatóelektronikai-kiállításon mutatta be a dél-koreai gyártó.

A TV R technikailag nem sokban különbözik a tavaly bemutatott prototípustól: egy 65 colos OLED panel van benne, ami az LG szerint megegyezik a hagyományos tévéikben található kijelzővel, vagyis ugyanolyan kitűnő képminőséget biztosít. Ennek érdekében a tévé természetesen 4K-s felbontású és támogatja szinte a létező összes HDR szabványt.

Újdonság, hogy a tévé hangirányítással is vezérelhető, amihez az Alexa mellett - tévék között elsőként - a Sirit is használhatjuk. Úgy tűnik, hogy az LG elég szorosan együttműködött az Apple-lel, ugyanis a személyi asszisztensük integrációja mellett megkaparintották az AirPlay-funkciót is, ami a TV R-nél Apple TV nélkül is működik.

A tévé három különböző módban használható: Full View-ban az egész képernyő látszik, viszont ha csak a képernyő egy kisebb szeletére lenne szükségünk, akkor ere is van lehetőségünk a Line View-val, amellyel a kijelző tetején csekkolhatjuk az időjárást, a híreket stb. Ezen kívül a TV R-t használhatjuk teljesen feltekerve, azaz Zero Mode-ban is, amiben a kijelző ugyan nem látszik, de zenét például így is hallgathatunk a hangszórókon.

A TV R-ről egyelőre annyi biztos, hogy még valamikor idén boltokba kerül, az áráról viszont a Gizmodónak is csak annyit sikerült kiderítenie, hogy drágább lesz, mint az LG legdrágább 8K-s tévéje. Ezzel nem vagyunk sokkal beljebb, hiszen azt látatlanban is megmondtuk volna, hogy egy ilyen tévé ára kétmillió forint felett kezdődik - hogy mennyivel, az hamarosan kiderül.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.