Igaz, ebben van némi megelőlegezett bizalom, hiszen személyesen még nem volt lehetőségünk kipróbálni a V40 Thinq-et, de ezzel együtt sem túl meredek tipp, hogy a három hátlapi kamerával érkező telefon a legjobb, amit az LG valaha kiadott a kezéből.

A három hátlapi kamera ugyanis még a csúcskategóriás telefonok között is ritkaságnak számít, de a V40 más területeken is képes volt fejlődni a G7-hez (és a V30s Thinq-hez) képest. Nőtt például a kijelző - 6,4 colosra, és bár a felbontása ugyanúgy 3120x1440 pixeles, mint a G7-é, nagy különbség, hogy a G7-tel ellentétben OLED kijelzőt találunk benne, ami ma már határozottan előnyt jelent az IPS-hez képest.

A telefon megkapta a G7 legerősebb funkcióit, mint a HDR10-videó, a boombox-hangszórók és a jobb minőségű zenehallgatást lehetővé tevő Quad DAC, de azért az igazi vízválasztó a két telefon között mégiscsak az, hogy a V40 Thinq előlapján kettő, míg a hátlapján három kamerát találunk.

Az előlapi kamerarendszer egy 8 megapixeles hagyományos és egy 5 megapixeles nagy látószögű kamerából áll, de ennél jóval érdekesebb a három hátlapi kamera, amik sorrendben a következők:

  • 12 megapixeles, f/1.5-ös rekeszértékű normál kamera,
  • 16 megapixeles nagy látószögű kamera 107 fokos látószöggel
  • és egy szintén 12 megapixeles telefotó-kamera 2x-es optikai zoommal.

A három kamera közül a két 12 megapixeles optikai képstabilizátorral és autofókusszal is rendelkezik, így csaknem ugyanazokat a lehetőségeket kapjuk meg, mint a Huawei P20 Pro esetében (leszámítva a 3x-os optikai zoomot).

A V40 természetesen a jelenlegi legjobb hardverrel érkezik, vagyis Snapdragon 845 procival, ami mellé 6 GB RAM-ot kapunk. A telefon emellett vízálló (IP68), lehet vezeték nélkül tölteni és jack-csatlakozó is van benne. Hogy hozzánk mikor jut el, egyelőre nem tudjuk (az LG az elődöket nem sietett elhozni Magyarországra), az USA-ban viszont 900 dollár körül lesz az ára, vagyis várhatóan itthon sem lesz olcsóbb, mint a konkurensek telefonjai.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés