A különleges dokkoló figyeli az alvásfázisaidat, az otthonodat irányító rendszerrel összekötve pedig a tévét is lekapcsolja, vagy kávét főz, mire felkelsz.

Az iPhone-hoz fejlesztett dokkoló forradalmisága abban áll, hogy miközben a telefonodat tölti, figyeli az alvásciklusaidat is, így biztosítva a lehető legpihentetőbb alvást. A Lumawake-et használva többé nem fordul elő, hogy egy kiadós, tízórás alvás után is fáradtan ébredsz az órára, mert a szerkezet az alvásciklusaidnak megfelelően, mindig az ideális időpontban ébreszt. Ehhez semmit sem kell magadra csatolnod, a dokkoló egy infravörös mozgásérzékelővel figyeli az alvási fázisaidat, amiről reggel részletes jelentést is olvashatsz. A tökéletes ébredés érdekében a dokkoló világítása a napfényt utánozza, ami ébresztésnél fokozatosan erősödik.

Az eszköz teljesen kompatibilis az otthonodat irányító rendszerekkel is, mint a SmartThings és a Belkin’s WeMo. Ezekkel összekapcsolva a dokkoló az otthonodat is az alvási szokásaidnak megfelelően irányítja, például lekapcsolja a tévét és a világítást, ha elalszol, vagy bekapcsolja a kávéfőzőt és a reggeli híreket, amikor felébredsz (a délutáni szunyókálásból pedig egyből a Barátok közt főcímdalára ébredhetsz).

A készülék a régi, harminctűs adapter mellett Lightning csatlakozóval is rendelkezik, az összes iPhone-nal kompatibilis. A fejlesztők a Selfstarter.us adománygyűjtő oldalon keresztül próbálnak támogatókat szerezni, a projekt beindításához szükséges 150 ezer dollárból valamivel több mint 120 ezer már össze is jött. A Selfstarterhez hasonló adománygyűjtő oldalakkal külön cikkben is foglalkoztunk. 

Tovább:
A techrovat legfrissebb híreihez
A jövő mobiltelefonjaihoz
A Player férfias karácsonyi mellékletéhez 

És ezt olvastad már?
A Földtől 200 millió fényévre egy világító híd alakult ki két galaxis között