Az Apple okostelefonja világszerte igen kelendő, a gyártónál mostanság eszeveszett módon csörög a kassza.

Az amerikai vállalat által közölt legfrissebb adatokból kiderül, hogy a december 29-én zárult üzleti negyedévben 47,8 millió iPhone okostelefon talált gazdára világszerte, ami jelentős növekedést jelent az egy évvel korábban regisztrált 37 milliós mennyiséghez képest, és ez elsősorban az új iPhone 5-nek köszönhető. Összehasonlításképp, a szebb napokat is látott Nokia nemrégiben sikerként könyvelte el, hogy a legutóbbi negyedévben összesen 4,4 millió Lumia telefont adott el.

Az Apple táblagépei is igen kelendőek: az elmúlt negyedévben összesen 22,9 milliót adtak el belőlük, míg az előző esztendő hasonló időszakában még csak 15,4 millió iPadet vettek a vásárlók. Az iPod- és Mac-eladások viszont nem alakultak ilyen kedvezően, előbbiekből 15,4 millió helyett már csak 12,7 millió fogyott, utóbbiakból 5,2 millió helyett csak 4,1 milliót sikerült eladni.

A három hónap alatt több mint 75 millió iOS szoftveres készüléket értékesítő Apple-nél minden bizonnyal ismét pezsgőt bontanak, hiszen a cég negyedéves forgalma elérte az 54,5 milliárd dollárt, a nyereség pedig mintegy 13,1 milliárd dollárra rúg. Most már csak az a kérdés, mikor érkezik a már jó ideje pletykált iPhone 5S, és hogy az új modell is megdönti-e majd az eddigi rekordokat.

Tovább:
Ennél vékonyabb óra nincs – CST–01
Hajlítható kijelzős telefont mutatott be a Samsung
A Tech rovat legfrissebb hírei

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Érdekes trükkhöz folyamodott az Apple, hogy rábírja az új iPhone-ok megvásárlására a felhasználóit

Elon Musk legújabb kirohanásában az iPhone használatának betiltásával fenyegetőzik

További cikkeink a témában