A Samsung szokásához híven augusztus elején mutatta be a legújabb csúcskategóriás telefonját, a Note 20-at, de ezúttal egy nagy meglepetéssel is készültek.

A Note 20 és a még erősebb hardverrel érkező Note 20 Ultra mellett ugyanis a koreai gyártó bemutatta a harmadik hajlítható kijelzős telefonját is. A Z Fold 2 a tavalyi Galaxy Fold következő generációja, és elég komoly változásokon esett át az elődjéhez képest, de erről részletesebben a cikk végén.

Maga a Note 20 azt hozza, amit a Samsungtól már megszoktunk, vagyis a jelenleg elérhető legjobb hardvert, hatalmas kijelzővel, brutális kamerarendszerrel és számos apró kényelmi funkcióval kiegészítve. A csúcskategóriát képviselő Note 20 Ultrában egy 6,9 colos, 3088x1440 pixeles AMOLED kijelzőt találunk, ami a Galaxy S20 Ultrához hasonlóan 120 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik - tapasztalataink szerint ez valóban nagy különbséget jelent, bár az akkumulátort is jobban eszi. Hogy utóbbi ne legyen probléma, a Note 20 Ultrába egy igen méretes, 4500 mAh-os akksit raktak, amit 25 wattal tudunk tölteni. A Note 20 esetében annyi a különbség, hogy 4300 mAh-os akksit találunk benne, de a 6,7 colos, 2400x1080 pixeles kijelző csak 60 Hz-es képfrissítésű, így nincs is szükség akkora akksira.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Megjelenésre a Note 20 nem sokban különbözik az elődjétől, a szinte keret nélküli kijelző tetején elhelyezett kameralyukban diszkréten bújik meg a 10 megapixeles előlapi kamera, ám a sima Note teljesen sima kijelzőt kapott, a szélein hajlított kijelző csak az Ultránál maradt meg. A telefon hátulján egy négylencsés kamerarendszert találunk, ami az S20-ból már ismerős lehet. A 108 megapixeles főkamerát egy 12 megapixeles telefotó lencse és egy 12 megapixeles nagy látószögű kamera teszi teljessé, a Note 20 Ultra ennek köszönhetően akár 50x-es zoomra is képes. A sima Note 20-nál meg kell elégednünk ennél kicsit szerényebb kamerával, ugyanis ebben egy 64 megapixeles telefotó lencsét, 12 megapixeles főkamerát és nagy látószögű lencsét és egy ToF 3D szenzort találunk. Videókat 8K-s felbontásban készíthetünk a Note 20-szal, amely egy Professzionális videó móddal is rendelkezik, így videóknál is mindent manuálisan állíthatunk a mélységéllességtől a fókuszig.

A telefon erősebb verziójában az S20-ban már látott Exynos 990 procit találjuk 8 vagy 12 GB RAM-mal, valamint 256 vagy 512 GB tárhellyel, míg a sima Note 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel érkezik. Természetesen az új telefonokhoz is jár digitális toll és a vizet is elég jól bírják, mindkét készülék IP68-as vízállósággal érkezik. Az S Pent a Samsung néhány új funkcióval is kiegészítette, így öt új érintés nélküli mozdulattal kezelhetjük vele a telefonunkat.

A Note 20-nál is megtalálhatjuk a Windows-összekapcsolás funkciót, amelynek segítségével Windows 10-es gépen is hozzáférhetünk a telefonunk teljes tartalmához, így az alkalmazásainkhoz is. Ennél is nagyobb durranás, hogy az Xbox Game Pass Ultimate segítségével a Note 20-tulajdonosok mostantól mobilon is játszhatnak a kedvenc konzolos vagy PC-s játékaikkal. A Samsung szerint a Game Pass-szel jelenleg száz játék érhető el, többek között a Forza Horizon 4, a Gears 5 és a Minecraft Dungeons.

A bemutató legérdekesebb tagja az új hajlítható telefon, a Z Fold 2 volt, ami elég komoly változásokon esett át az elődjéhez képest, ezzel pedig a Samsungnak sikerült kijavítani az előző készülék legnagyobb gyengeségeit. Az új Fold kihajtva a korábbinál nagyobb, 7,6 colos kijelzővel rendelkezik, ami viszont ennél fontosabb, hogy az első Fold meglehetősen kicsi előlapi kijelzőjét egy 6,2 colos kijelzőre cserélték, így a készülék várhatóan sokkal inkább használható lesz hagyományos okostelefonként is, mint az elődje. A másik fontos változás, hogy a képernyőbe belógó kamerákat ezúttal kameralyukba rejtették, így semmi sem zavar be a látványba.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.