A Samsung legújabb csúcskategóriás telefonja olyan szép, mint az S8, viszont kamerában sokat fejlődött.

Ahogy azt megszokhattuk, a Note 8-ról a bemutató előtt már minden kiszivárgott, így aki követi a mobilos híreket, nem érhette meglepetésként, hogy a Note 8 szinte csak nüanszokban különbözik a tavasszal bemutatott S8-tól. Ahogy az várható volt, természetesen az új telefon is a nagyon látványos, 2960x1440 pixeles infinity displayjel érkezik, amelynek átmérője minimálisan nagyobb, mint az S8 Plus-é, egész pontosan 6,3 colos.

A telefon ugyanúgy Exynos 8895 procival érkezik, mint az S8, viszont a memória mérete növekedett, így a Note 8-ban már 6 GB RAM-ot találunk. Ennek köszönhetően kijelenthetjük, hogy jelenleg a Note 8 az egyik legerősebb (ha nem a legerősebb) telefon a piacon.

A legnagyobb változás viszont nem ez, hanem hogy kisebb fáziskéséssel végre a Samsung is átváltott a duál kamerára, így a Note 8 hátoldalán már nem egy, hanem két 12 megapixeles kamerát találunk, amelyek közül az egyik az LG G6-hoz hasonlóan nagy látószögű, a másik pedig az iPhone-hoz és az Asus ZenFone Zoom S-hez hasonlóan optikai zoomos, így az új Élő Fókusz funkcióval a Note 8-cal is nagyon látványos, bokeh-effektes portréfotókat csinálhatunk. Emellett különösen hasznos, hogy nem csak az egyik, hanem mindkét kamerát ellátták optikai képstabilizátorral is.

A Note 8 emellett természetesen megőrizte a Note-sorozat legfontosabb ismertetőjegyének számító S-Pen digitális tollat, és az S8-hoz hasonlóan Bixby-gombot is kapott, amivel a Samsung saját fejlesztésű személyi asszisztensét indíthatjuk el egy gombnyomással (és ami sokat fejlődött, mióta mi teszteltük, hiszen most már hangirányítással is vezérelhető).

A Bixby mellett az új teló természetesen az S8 többi funkcióját is megörökölte, így találunk benne íriszszkennert, működik a Samsung DEX-szel (ami kvázi számítógéppé alakítja a telefonodat), emellett van arcfelismerő funkciója, vízálló és vezeték nélkül is tölthető.

A Note 8-nak nem csak a teljesítménye, de az ára is elég durva lesz, hiszen a legolcsóbb (64 GB tárhellyel szerelt) modellért is 334 990 forintot kell fizetni. A telefon Magyarországon fekete és arany színben lesz kapható szeptember 15-től, de az előrendelés napokon belül indul.

És ezt olvastad már?
Felfedeztek egy bolygót a Naprendszerben, ami nem is létezik
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne