A Tesla alapítója a Twitterre posztolt egy videót, amit megnézve úgy éreztük, mintha egy sci-fibe csöppentünk volna.

A videón ugyanis egy Telsa Model S-t láthatunk belülről, ami önmagát vezeti, méghozzá valódi forgalomban. Bár vannak fenntartásaink a Tesla önvezető autóival szemben, mégis, egy ilyen felvétel láttán nehéz nem lelkesedni.

A videó jobb oldalán azt is láthatjuk, mit "lát" az autó a világból, valamint az is észrevehető, hogy a robotsofőr nagyon óvatos, többször már az út szélén sétáló gyalogosok miatt is a fékre lép.

Jobban is teszi, ha óvatos, ugyanis a Tesla eléggé a semmiből jelentette be múlt hónapban, hogy mostantól az összes autójukat felszerelik az ötös szintű, vagyis teljesen automatikus önvezető technológiával. Ami kis aggodalomra ad okot, hogy más gyártókkal ellentétben a Tesla eddig teljes titokban fejlesztette a robotautóit, így azt sem kötötte az orrunkra, hogy hány millió kilométeren keresztül tesztelték a technológiát, mielőtt azt odaadták volna az embereknek.

Persze hivatalosan közúton egyelőre senki sem használhatja a robottechnológiát, hiszen sehol sincs engedélyezve, de hát hivatalosan a biztonsági övet is be kell csatolni, vagyis úgyis lesznek szép számmal, akik mostantól a robotra bízzák a vezetés fáradalmait.

Mivel a szellem már kiszabadult a palackból, így nincs más választásunk, mint hogy bízzunk Musk ítélőképességében, és abban, hogy a technológia eléggé biztonságos, mert néhány baleset nagyon csúnyán besározhatná a robotautók fényes jövőjét.

És ezt olvastad már?
Itt tudod megnézni, mekkora sugárzásnak vagy kitéve mobilod nyomkodása közben