A BMW a második legértékesebb autómárka a világon
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Toyota a világ legértékesebb autómárkája a BrandZ Top 100 2013-as kiadása szerint, akik 12 százalékos emelkedéssel a nagy rivális BMW-t is lenyomták.

A Millward Brown piackutató világmárkákat rangsoroló kiadványában a Toyota 24,5 milliárd dolláros értékével a 23., míg a német márka 24 milliárd dolláros értékével csak a 24. helyen végzett, ami főként annak köszönhető, hogy a japánok az elmúlt évben 12 százalékkal tudták javítani a cég értékét, köszönhetően a hibrid autók iránti kereslet fellendülésének. Szintén jól járt a listán a 43. helyen szereplő Mercedes és a legjobb százról csak kevéssel lemaradó Audi, amelyek a kínai és amerikai piacon tapasztalt fellendülésnek köszönhetően tudták jelentősen növelni az értéküket (11 illetve 18 százalékkal). A top százba egyébként hat autómárkának sikerült beverekednie magát, a három említetten kívül a Honda (71.), a Nissan (86.) és a Volkswagen (100.) szerepel a világ legértékesebb márkái között.

A legnagyobb nyertes természetesen az Apple, harmadik éve tartja stabilan első helyét, 185 milliárd dolláros értékével pedig jelentősen megelőzi a második Google-t, amelynek értékét 113,6 milliárd dollárra becsülik a szakértők.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.