Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A munka hőse volt – bár a rendszerváltás után született –, a csehek úgy érezték, szobrot érdemel a dobozos Felicia.

Minden színben szinte minden, akár ez is lehetne a cseh Abrex mottója, ugyanis a Skoda-modellek kizárólagos kiadási jogát birtokló cég az egyetlen a piacon, amely minden egyes gyári színben kínálja kisautóit, így a lelkes szimpatizánsokon kívül azokat is megcélozza, akiket csupán addig fűt a gyűjtőszenvedély, amíg összes egykori autójukat a polcon nem láthatják. Most a fuvarozóknak kell a zsebükbe nyúlniuk: elkészült a Felicia Pickup.

Mert az Abrex még arról is híres, hogy gondosan takarékoskodik a típusokkal. Miközben minden új Skoda-modelljét egyszerre reszelgetik a gyáriakkal, a múltbéli típusokat szépen csepegtetik, ami persze érthető, hiszen nem teríthetik ki egyszerre az ütőkártyáikat. Jó hír, hogy az idei év két újdonsága, a Citigo és a Rapid mellé egy régi típus is belefért. Kötelező is mindenkinek, aki vonzódik az utcakép részét képező autók kicsinyített másához.

A csehek kapnak hideget, meleget is gyűjtői körökben, de azt mindenki elismeri, hogy szép munkát végeznek, elérhető áron kínált kisautóik olyan jó ár/érték arányúak, mint az igaziak. Nem lesz ez másként a Pickuppal sem, bár még csak képeket láttunk róla, azok alapján ismét alakhű és finoman kidolgozott lesz. Mégis hagy lehetőséget a barkácsolóknak, hiszen a praktikus dobozos egykor a Magyar Posta állományának is szerves része volt.

Tovább:
A Player legfrissebb cikkeihez
Az autórovat újdonságaihoz
Egy csajozós forró ferdehátúhoz

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.