Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az argentin autógyártás felmutat néhány igazán kiemelkedő teljesítményt, elég csak az olasz származású, de argentin nemzetiségű Horatio Paganira gondolunk. A Bucci Special tervezője viszont sajnos nem róla vett példát.

A furcsa lámpáival, előremeredő orrával és az ülések mögül kinövő fülekkel leginkább valamilyen állatra, mondjuk rókára emlékeztető kétüléses roadster sokkal inkább idézi az argentin autógyártás másik kiemelkedő alakját, Joan Fercit, aki az iszonyatos dél-amerikai Lamborghinik tervezőjeként jóval kétesebb hírnévnek örvend, mint a Zondával híressé vált honfitársa. Kár érte, hiszen a középmotoros speedsterhez ugyanazt a 600 lóerős, V12-es AMG motort sikerült megszerezni, ami a Zondákat is hajtja, így a menetteljesítményével biztosan nem lesz probléma.

Az első igazi argentin szupersportautóként beharangozott Bucci Specialt még Clemar Bucci, egykori Forma–1-es pilóta kezdte el tervezi évekkel korábban, két évvel ezelőtt bekövetkezett halála után pedig unokaöccse, Paul Bucci folytatta a megkezdett munkát. A végleges autót az ezen a héten kezdődő Buenos Aires-i Autószalonon mutatják be, az áráról viszont egyelőre semmit sem lehet tudni.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.