Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Amikor a liverpooli suhancokból alakult Beatles frontemberének első kocsijáról van szó, valami megindító történetet várnánk arról, hogy a kis Johnny 16 évesen minden reggel fél óráig indítózta a kivénhedt, háború előtti Standard 8-at, hogy bejusson a bitlisz-elődként számon tartott The Quarrymen zenekari próbáira. Hát, nem pont így történt.

A Jézusnál is népszerűbb frontembert a '60-as években annyira lefoglalta a rákendroll (na meg a csajok és kábítószerek mértéktelen élvezete), hogy nem volt ideje olyan jelentéktelen dolgokra, mint a jogsi megszerzése, így csak viszonylag későn, 1965-ben tanult meg vezetni.

A Beatlest övező hisztériára jellemző, hogy néhány órával azután, hogy a brit lapok lehozták Lennon jogsijának a hírét (mert bizony mind lehozta ezt a fontos hírt), a zenész lakása előtt már ott sorakoztak a jobbnál jobb luxusautók, Jaguarok, Aston Martinok, Maseratik. Lennonnak tulajdonképpen csak ki kellett lépnie az ajtón, és rámutatnia az egyik kocsira, ő pedig meglepően jó ízléssel egy Ferrari 330 GT 2+2-t választott, nagy kegyesen. Rocksztárság ide vagy oda, fizetnie azért neki is kellett a kocsiért, nem is keveset, hiszen a mindössze 500 példányban készült második generációs 2+2 kupé mai reálértéken számolva 110 ezer fontjába (38 millió forint) került a Beatle-nek, ami persze az addigra már a negyedik albumán túllevő zenekar frontemberének zsebpénz volt.

A 300 lóerős V12-es motorral, valamint ötfokozatú váltóval, légkondival és dupla fényszórókkal felszerelt kocsit teljesen felújított állapotban, eredeti rendszámtáblával árverezi el a Bonhams aukciós ház a július 12-én kezdődő Goodwood Festival of Speeden.

A hirdetés szövege

Ferrari personally selected by Beatles singer/songwriter John Lennon as his first car is the latest important motor car to join the line-up for the Bonhams auction at the Goodwood Festival of Speed in Chichester, UK, on Friday 12th July.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.