Amikor a liverpooli suhancokból alakult Beatles frontemberének első kocsijáról van szó, valami megindító történetet várnánk arról, hogy a kis Johnny 16 évesen minden reggel fél óráig indítózta a kivénhedt, háború előtti Standard 8-at, hogy bejusson a bitlisz-elődként számon tartott The Quarrymen zenekari próbáira. Hát, nem pont így történt.

A Jézusnál is népszerűbb frontembert a '60-as években annyira lefoglalta a rákendroll (na meg a csajok és kábítószerek mértéktelen élvezete), hogy nem volt ideje olyan jelentéktelen dolgokra, mint a jogsi megszerzése, így csak viszonylag későn, 1965-ben tanult meg vezetni.

A Beatlest övező hisztériára jellemző, hogy néhány órával azután, hogy a brit lapok lehozták Lennon jogsijának a hírét (mert bizony mind lehozta ezt a fontos hírt), a zenész lakása előtt már ott sorakoztak a jobbnál jobb luxusautók, Jaguarok, Aston Martinok, Maseratik. Lennonnak tulajdonképpen csak ki kellett lépnie az ajtón, és rámutatnia az egyik kocsira, ő pedig meglepően jó ízléssel egy Ferrari 330 GT 2+2-t választott, nagy kegyesen. Rocksztárság ide vagy oda, fizetnie azért neki is kellett a kocsiért, nem is keveset, hiszen a mindössze 500 példányban készült második generációs 2+2 kupé mai reálértéken számolva 110 ezer fontjába (38 millió forint) került a Beatle-nek, ami persze az addigra már a negyedik albumán túllevő zenekar frontemberének zsebpénz volt.

A 300 lóerős V12-es motorral, valamint ötfokozatú váltóval, légkondival és dupla fényszórókkal felszerelt kocsit teljesen felújított állapotban, eredeti rendszámtáblával árverezi el a Bonhams aukciós ház a július 12-én kezdődő Goodwood Festival of Speeden.

A hirdetés szövege

Ferrari personally selected by Beatles singer/songwriter John Lennon as his first car is the latest important motor car to join the line-up for the Bonhams auction at the Goodwood Festival of Speed in Chichester, UK, on Friday 12th July.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon