Kevés rendezvényen fontos egyszerre ennyire az ember és a gép. Az Autó, Motor és Tuning Show (AMTS) nevében ugyan csak az utóbbira vannak utalások, de mivel a gépek a sztereotípia szerint inkább a férfiakat érdeklik, szinte adódik, hogy embereket, pontosabban nőket, még pontosabban fényképezőgépet látva mosolyra váltó és kihívó pózba dermedő nőket állítsanak. Az idei AMTS-en mintegy 1200 járművet láthat a közönség, a lányok számáról nincs információnk, az viszont biztos, hogy elég jó a gép/ember arány.

Az AMTS egyébként kilenc rendezvény gyűjtőneve, ha valamennyit megpróbálták volna a rövidítésbe sűríteni, egy leírhatatlan és kimondhatatlan betűsor jött volna létre, inkább jöjjön a pontos felsorolás: Carstyling.hu Tuning Show 2014Autómárkák, importőrök kiállításaBudapest Motor FesztiválGymkhana Országos BajnokságEMAT 2014 – Rusty Rodders Hot Rod Show és Devils Motor ShowHungarian Stunt Riding Championship,
ANK – Magyarok a Világ JárműgyártásábanBudapest Tattoo Expo 2014.

A gymkhanások és a motorosok felelnek azért, nehogy valaki statikus kiállításnak gondolja az AMTS-t, a Magyar Veteránautós és -Motoros Szövetség a tuningautóktól talán legtávolabbi réteget, a gyári állapotban megőrzött vagy gyárira restaurált járművek (örömteli módon autóbuszok és teherautók) közül mutat be néhányat, arról pedig, hogy a magyarok az autógyártásban kifejezés ne egy elvont történelmi fogalomnak tűnjön, a ma is piacon lévő, magyarok által formatervezett autók sora gondoskodik. De további szöveg helyett következzenek a képek gépekről és emberekről.

Néznél még tuningautókat és hozzájuk tartozó nőket? Akkor hajrá, kattints a képre:

(Fotók: Donkó Péter, Féjja Zsolt)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon