Az 1961-ben bemutatott P1800 minden idők egyik legszebb Volvója, így nem véletlen, hogy a svédek a Frankfurti Autószalonon bemutatott lenyűgöző tanulmányautójuk tervezésekor is annak formavilágához nyúltak vissza. Bo Zolland tetszését viszont nem nyerték el a konceptautó modern vonalai, így tervezőasztalhoz ült, hogy megmutassa: milyen lenne a P1800, ha ma gördülne le a gyártósorról.

Zolland korábban olyan autókkal hívta fel magára a figyelmet, mint a modern és a klasszikus vonalakat mesterien ötvöző 1968-as Camaro, és ezen a jól bevált recepten szerencsére ezúttal sem változtatott: a kicsit áttervezett hűtőrács, a modern fényszórók, az oldtimereket idéző felni, a kiszélesített kerékív vagy hátul az egyedi kipufogók és a diffúzorral kiegészített lökhárító mind-mind tökéletesen passzolnak a klasszikus formához, csakúgy, mint a shooting brake kialakítású kasztni és az ültetett padlólemez.

Sajnos a kocsi egyelőre csak látványterveken létezik, és kérdéses, hogy valaha elkészül-e, a tervező másik munkáját, egy újratervezett Volvo P1800 kupét viszont a VÖX Customsnak hála limitált szériában már meg is lehet vásárolni. Mi azért a hivatalos utódot is szívesen látnánk a garázsunkban.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon