Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Bloomberg értesülései szerint a következő generációs iPhone-ok 4,7 és 5,5 colos hajlított kijelzőt kapnak, de a nyomásérzékelős képernyőre sem kell már sokat várni.

Bár a Bloomberg információi rendszerint rendkívül megbízhatónak bizonyulnak, ezeket a pletykákat egyelőre mégis erős fenntartásokkal érdemes kezelni. Emlékezzünk csak vissza: múlt télen is hatalmas kijelzőkről szóltak a hírek, aztán az Apple bemutatta a szokásos, négycolos kijelzős telefonját, ujjlenyomat-olvasóval – amiről viszont szinte az utolsó pillanatig egy árva mukkot sem lehetett hallani.

Ha a Bloomberg értesülései igaznak bizonyulnak, akkor jövő ősszel az ideihez hasonlóan szintén két új iPhone bemutatkozására számíthatunk, amelyek közül a kisebbik 4,7, a nagyobbik pedig tabletszerű, 5,5 colos kijelzőt kap majd. Ennél is érdekesebb hír a sarkainál meghajlított képernyő, amely valószínűleg a Nokia Lumia 800-ra fog leginkább hasonlítani, tehát az LG G Flexszel vagy a Samsung Galaxy Rounddal ellentétben nem az egész kijelző lesz hajlított.

A Bloomberg szerint az Apple emellett a nyomásérzékelős kijelzővel is kísérletezik, amely máshogy reagál attól függően, hogy milyen erősen nyomjuk az ujjunkat a képernyőre. Nem nehéz elképzelni, hogy egy ilyen funkció mennyire jól jönne mondjuk a mobilos játékoknál, ahol az irányítást rendszerint két ujjal kell megoldani, de erre a technikára a hírek szerint még legalább 2015-ig várnunk kell.

(Forrás: The Verge)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.