Vasalat nélküli, energianyerő dizájnablak Photovoltaik napelemes reluxával, ujjlenyomatra nyíló ajtó a passzívház-specialista Internorm legfrissebb újdonságai.

Felmerült benned valaha, hogy az ablakod segítségével akár fűthetsz is? A fűtési energia 25–30 százalékát a nyílászárókon keresztül veszíted el, így nem árt egy kis fejszámolás, mennyire energiatakarékos a lakásod: egy megfelelő hőszigetelésű ablakkal a fűtési költség akár 30 százalékát is megspórolhatod.

Napenergia-felhasználás a mágikus SOLAR+ üveggel

Ha egyelőre drágálljuk a napenergia-hasznosító berendezéseket, tehetünk egy egyszerűbb lépést a környezettudatosság és az energiamegtakarítás irányába. Hódít a háromrétegű ablak ésszerű divatja, az azonban kevesebb fényt enged át, mint kétrétegű társa. Az Internorm SOLAR+ üvege több napenergiát is beenged, amely segít a lakás felfűtésében is.

A kardinális Uw- és g-értékek

Kizárólag a teljes ablakszerkezet hőátbocsátási tényezőjét érdemes vizsgálni, vagyis az úgynevezett Uw-értéket: ez minél alacsonyabb, annál jobb. Az Internorm SOLAR+ üvegei a piacon egyedülálló Uw=0,63 W/m2K értéket is elérik. Az úgynevezett g-érték pedig azt mutatja meg, hogy az üveg mennyire engedi át a napenergiát. A háromrétegű üvegekre az 50 százalék körüli érték jellemző, míg az Internorm SOLAR+ üvegek g-értéke 61 százalék, így az energianyereség akár 20%-kal nagyobb lehet, mint a hagyományos üvegeknél.

I-tec: az ablaktechnológia 2013-as forradalma

Az Európában piacvezető Internorm mintegy nyolcvan éve az ablak-innováció fellegvára, idén négy újdonsággal is előrukkolt. A piacon egyedülálló, szinte láthatatlan vasalatrendszerről, az integrált I-tec szellőzőről és a többi Internorm-fejlesztésről a hivatalos honlapon tudhatsz meg többet: ablak-internorm.hu.

Photovoltaik reluxa, ajtó ujjlenyomat-olvasóval és Construma-díjas KF500 ablak

További érdekesség a környezetbarát napelemmel működő reluxa, míg a Thermo Portál a biometria terén piacvezető EKEY kiforrott technológiáját alkalmazza, így az integrált ujjlenyomat leválthatja a hagyományos kulcsot. Az új technológiáknak köszönhetően az Internorm 2013-ban Construma-díjat nyert KF500 ablakával, amely minden idők legjobb hőszigetelésével bír.

Mi az a passzívházablak?

A passzívház minősítésű termékek a legszigorúbb energiatakarékossági elveknek felelnek meg. A passzívházaknál nemzetközileg megengedett legmagasabb Uw-érték 0,8 W/m2K, de az Internorm leginnovatívabb ablakai még ezt is túlszárnyalják. Nézd meg, hogy a passzívház nyílt napon a hazánkban látogatható tizenhat házból tizenháromba miért Internorm ablakot építettek!

Luxusautókhoz mérhető vevőelégedettségi rendszer

A vállalat az egyik német luxusautómárkához hasonlóan az építőiparban kuriózumnak számító vevőelégedettségi rendszert is kidolgozott: olvasd el, hogyan működik ez!

Tavaszi felújítási akció

Az Internorm tavaszi akciójában a háromrétegű SOLAR+ üvegezést két réteg áráért kínálja, az alumíniumborítást pedig grátiszként biztosítja. Nézd meg, ablakvásárlás esetén milyen további extra kedvezményeket kaphatsz!

(x)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon