Az erdőtüzek kockázata pedig egyre csak nő – nem csak nyáron.

A megelőzést célzó fokozott intézkedésekre van szükség az erdőtüzek növekvő kockázatának visszaszorításához - jelentette ki az, eseteket rögzítő jelentésében csütörtökön.

Az Európai Bizottság 2017-ben bekövetkezett európai, közel-keleti és észak-afrikai erdőtüzekről szóló jelentése szerint tavaly

Navracsics Tibor, az oktatásért, a kultúráért, az ifjúságért és a sportért, valamint a Közös Kutatóközpontért felelős biztos elmondta, az elmúlt néhány év adatai azt mutatják, hogy a tűzesetek száma és súlyossága növekszik.

A tüzek a száraz és meleg nyári hónapokon (július-szeptember) kívül is jelentkeznek. 2017-ben a legkritikusabb hónapok a június és az október voltak, amikor a tüzek Portugáliát és Észak-Spanyolországot fenyegették.

Továbbra is a mediterrán térség a leginkább érintett terület, ennek ellenére a közelmúltban a szokatlanul száraz nyarak Közép- és Észak-Európában nagy erdőtüzeket okoztak olyan országokban –például Svédországban, Németországban és Lengyelországban –, amelyek eddig nagyon kevés hasonlót tapasztaltak.

Az ok szokás szerint az ember:

A sarkvidéki tüzeket sokszor el sem oltják:

(Forrás: MTI)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon