A globális műanyaginvázió elleni harcban mindenkit érintett, a megoldások néha viszont éghajlattól és földrésztől függenek.

A kínai Rimping Supermarketben legutóbb azon agyaltak, hogy miképp vonhatnák ki a műanyag zacskókat az áruház vérkeringéséből, és milyen környezetbarát alternatívával lehetne pótolni. Valami olyannal, ami nagy számban elérhető Délkelet-Ázsiában, amely nagyon olcsó és könnyen lebomlik.

A projekt mögött a thaiföldi Perfect Homes Chiangmai áll, és bár ez a megoldás az öreg kontinensen nem feltétlenül működne – nekünk nem áll a rendelkezésünkre nagy mennyiségű banánlevél, amelyet csomagolásra is használhatunk –, a kezdeményezés példaértékű.

A banánlevél egyébként könnyen lebomlik: ha szemétben vagy a természetben végzi, az sem tragédia, viszont még jobb megoldás a komposztálása. Nyilván nem lehet mindent banánlevélbe csomagolni, azonban zöldségek esetében működhet a dolog, és szerintünk a sor nem ér ezzel véget.

Az áruházban használt kötözőanyagok és címkék is környezetbarát anyagokból készülnek, és mi tagadás, esztétikailag is teljesen rendben vannak. Alig várjuk, hogy idehaza is felüssék a fejüket az alternatív csomagolóeszközök, ki tudja, mi akár a kukorica levelével is megpróbálhatnánk ugyanezt.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon