Kihirdették az energiavilág Oscar-díjának magyar nyerteseit

Az Energy Globe Magyarország nevű verseny számodra is érdekes lehet, ha szeretnél egy fenntarthatóbb, élhetőbb világban élni és hajlandó vagy tenni is érte.

Kezdjük azzal, hogy tulajdonképpen miről is van szó! Az Energy Globe Awardot úgy is emlegetik, mint az energiavilág Oscar-díja. Erre a versenyre évente közel 800 olyan projektet neveznek be a világ 177 országában, melyeknek célja, hogy még az unokáink unokái is egy fenntartható világban élhessenek. A díj 1999-es alapítása óta több mint 6000 fenntarthatósági projekt került reflektorfénybe a kezdeményezés által, a 10.000 eurós főnyereményt odaítélő, és prominens személyiségeket felvonultató nemzetközi díjátadó közvetítését pedig világszerte figyelemmel követik.

Az E.ON támogatásával megvalósuló Energy Globe Magyarország verseny győzteseit kedd este hirdették ki a sajtó képviselői és szakmai közönség előtt, a Várkert Bazárban megtartott díjátadón.

A szakmai közönség tagjai három kategória győzteseinek ítélték oda az egyenként 3 millió forintos pályázati támogatást. Mutatjuk kik, milyen kategóriában és miért nyertek.

A vállalati kategória győztese a LIDL Magyarország, mely a díjat komplex energiahatékonysági felújításon átesett és holisztikus fenntarthatósági szempontok szerint létrehozott telephelyéért kapta.

A jövő generációja kategóra díját a Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli erdei iskolájának öko-oktatási központtá fejlesztése miatt nyerte el.

A pályázó önkormányzatok közül pedig Kaposvár került ki győztesként teljes autóbuszflottájuk biogáz-üzeműre való átalakítása miatt.

Összességében a legtöbb közönségszavazatot a LIDL kapta, így ők képviselhetik Magyarországot az Energy Globe Awardon, amely mára a fenntarthatóság egyik legrangosabb nemzetközi eseményévé vált.

Fontos, nemes kezdeményezés, ezért jó, ha tudsz róla.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon