Ha valaki tudhatja, akkor az a természetvédő, aki addig tanulmányozta Cecil oroszlán életét, amíg le nem lőtték az állatot.

Moreangels Mbizah természetvédő Cecilt, a híres oroszlánt tanulmányozta egészen 2015-ig, amikor egy trófeavadász lelőtte az állatot. Mbizah szerint akár másképp is alakulhatott volna minden, és felveti a kérdést: mi lett volna, ha a Cecil szomszédságában élő közösség részt vesz a védelmében? Rövid előadásában hazája, Zimbabwe természetvédelmének helyzetéről beszél, és megosztja a hallgatósággal, miért a vadvilággal együtt élő közösségek a legalkalmasabbak arra, hogy segítsenek.

Ez is érdekelhet:

Elindult a Rakéta, a Player jövőmagazinja!

November elején startolt el új magazinunk, a Raketa.hu, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire.

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót.

Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!

És ezt olvastad már?
Piacra dobta az első környezetbarát sorsjegyeket a Szerencsejáték Zrt.