A Qualcomm processzorai egész egyszerűen letarolták a mobilpiacot. Hamarosan érkeznek az első négymagos 1.5GHz-en ketyegő „szívek” a mainál sokkal fejlettebb grafikus gyorsító chipekkel, amiknek meg se kottyan majd a progresszív képfrissítésű 1080p FullHD videók lejátszása, akár nyolccsatornás hanggal. A Qualcomm és az Android kéz a kézben járnak, így ezzel a csomaggal egy TV készüléken belül tényleg kitárul az alkalmi játékosok világa, az egyéb hasznos multimédiás applikációkról nem is beszélve. Ráadásul az okostelefonok elterjedésével a költségek is kisebbek egy-egy ilyen hardverelem szempontjából, így nincs akadálya, hogy a nagy gyártók akik például a Google TV mellé áltak, komoly és használható processzorokat és grafikus magokat építsenek a tévékbe, Blu-ray lejátszókba, stb.

Hoppá! Bocsánat! Már van is ilyen készülék! Méghozzá egy olyan gyártó logójával, akire a legkevésbé számítottunk ezen a piacon. Ez pedig a Lenovo, aki egy igen tetszetős LCD tévével lepte meg a világot, amibe egy decens mobilos hardverpakkot is beépítettek. A K91 típusjelzésű IPS panellel szerelt készülékben a processzor a Qualcomm Snapdragon S3 szériájának illusztris tagja, amihez természetesen jár a dedikált videó gyorsító, az operációs rendszer pedig az Android legújabb, 4.0-ás verziója. Mivel a K91 gyakorlatilag egy 55 colos, 3D tartalmak megjelenítésére is képes, helyhez kötött, Androidos óriástelefon, így mindent megkapunk, amit egy mobiltelefon kijelzőjén, csak tízszeres nagyításban.

Ugyanúgy elérhető a klasszikus Android Market, mint a Lenovo saját alkalmazásboltja, ahol kifejezetten a nagyképernyőre optimalizált játékokat, alkalmazásokat találunk. A K91 ugyan egyelőre csak Kínában lesz elérhető, de az jól látszik, hogy a nagy tévéóriások is szívesen kacsingatnak az Android felé, hiszen így több millió, az Androidban jártas felhasználó köszöntheti a készülékekben az ismerős játékokat, applikációkat, miközben a gyártók rengeteget spórolhatnak pénzben és időben, hogy nem kell a tulajdonosoknak nulláról megtanulniuk a rendszert. És a K91 csak az első a sorban és a legnagyobb szórakoztatóelektronikai gyártók még csak most szállnak ringbe az Androidos tévék szorítójában, így biztosra vesszük, hogy idén lesznek még izgalmas fejlesztések ezen a fronton.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ez volt az első fotó a csernobili atomkatasztrófáról

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés