Álmaink Lanciáját hajtotta meg Jeremy Clarkson

Jeremy Clarkson, mint mondja, odavan a régi Lanciákért. Ez pedig nem akármilyen régi Lancia, hanem az egyik legjobb, a Stratos utódjaként kifejlesztett 037 utcai változata. Mit nem adnánk érte, ha mi is elvihetnénk egy körre.

1982-ben az Audi a Quattróval nyerte meg a rali-világbajnokságot, és akkor úgy tűnt, hogy az összkerékhajtás nélkülözhetetlen a győzelemhez. De a Lancia még nem így gondolta, és a Stratos utódjaként kihozta a 037-et, amihez a kevlár erősítésű szénszálas karosszériájú versenyautó utcai változatából 220 darabot épített a Pininfarina. A motorja kétliteres, kompresszoros, 205 lóerős, amivel hét másodperc alatt gyorsul százra és 220 km/óra a végsebessége. Nézd meg, milyet lehet autózni vele:

És akkor már azt is nézd meg, ha még nem láttad, mire mész vele karácsonykor:

A karácsonyfa még oké, de az ajándékokért már ne Lancia raliautóval menj

Már a tavalyi karácsonyra is szórakoztató videóval jött ki a londoni veteránautó-kereskedő Girardo & Co, most pedig elkészültek a folytatással, amiből megtudod, hogy hiába gyorsak, miért nem jók ajándékszállításra a Lancia legendás raliautói. Ha az utolsó pillanatra tartogattad a fenyőfa beszerzését, akkor legalább olyan ütős autóval érdemes nekivágni az erdőnek, mint amilyen a Lancia 037.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon