Ha unod a szokásos turistalátványosságokat, az Eiffel-tornyot, a Big Bent meg a Colosseumot, akkor ez a lista neked készült. Borzongás, undorodás, félelem!

Törpe-rezervátum, Anglia

Az emberiség két részre oszlik: az egyik, és feltehetően nagyobbik fele ízléstelennek és gagyinak tartja, a másik fele azonban a világ rosszallása ellenére rajong érte. Ez a rajongás néha beteges méreteket is ölthet, tökéletes példa erre az angliai Devonban található Törpe rezervátum. A közel 1000 giccses figurának otthont adó park tulajdonképpen egy szabadtéri múzeum, amelyben a látogatók boldogan pózolhatnak a ronda törpe izékkel. Kutyák beléphetnek a park területére, de szigorúan pórázon, hogy még véletlenül se érhesse sérülés a műtárgyakat. Csatorna Múzeum, Párizs Vannak olyan párizsi múzeumok, mint a Louvre, ami csupa csillogás és tömve van a képzőművészet évszázadainak remekműveivel, és az olyanok, mint a földalatti csatornamúzeum. A francia főváros alatt több száz kilométernyi alagútrendszer húzódik, vagyis tökéletes kilátásunk nyílik a városra alulnézetből. Büdös, ronda, de garantáltan más, mint a szokásos képek-a-falon-élmény. Rágógumi-fal, Seattle A Market Theater rágógumi fala a világ egyik leggusztustalanabb múzeuma, amely 1993 óta folyamatosan gyarapítja gyűjteményét, amely nem más, mint használt rágógumik tömege. A színház vezetői a kilencvenes évek közepén megunták, hogy folyamatosan takarítani kell a falat, ezért egy idő után hagyták az egészet, és a színházba járók által falra ragasztott rágók önálló kortárs látványossággá nőtték ki magukat.1984, Litvánia A litvániai 1984-re keresztelt szovjet bunker olyasmi, mint nálunk a Terror Háza, csak Vilniusban élőben és egyenesben tolják. KGB kihallgatótisztnek és szovjet kiskatonáknak beöltözött alkalmazottak és rendőrkutyák segítenek felidézni egy klasszikus kommunista terrordélutánt. A vendégeknek gázálarcban kell masírozniuk, elő kell adniuk a szovjet himnuszt, mozgalmi dalokra táncoltatják őket, végül el kell fogyasztaniuk egy üzemi ebédet. Posztkommunista országok lakói – így mi sem – értjük, hogy mi ebben ajó, de nyugati turisták körében számíthat némi sikerre.A babák szigete, Xochimilco A Twin Peaks sorozat és pszichohorror rajongók kedvenc célpontja lehet a mexikói Isla de las Muñecas. A babák szigetére csak bérelt csónakkal, egy bonyolult csatornahálózaton, közel 2 órás út után lehet eljutni. A szigeten több száz, fákról lelógó baba vár minket, némelyik már rohad, némelyikben állatok laknak. A legenda – vagy a helyi marketingkampány mastermindjai – szerint egy remete pakolta tele a szigetet velük, hogy kiengesztelje egy lány szellemét. A férfi 2001-ben úgy halt meg, mint a kísértetlány: belefulladt a csatornákba. Minden sajtós arról álmodik, hogy ilyen helyen dolgozhasson.

Ha érdekelnek a világ legflúgosabb fesztiváljai, akkor van pár teljesen kattant ajánlatunk!

(Fotó: nashvillescene.com)

Lehet, hogy egy cég éppen téged keres. Hagyd, hogy megtaláljon! Töltsd ki Jobline profilod vagy töltsd fel önéletrajzodat, és nyerj! Részletekért kattints ide>> (X)