Meglepő dolgot mondunk a fagyasztott zöldségekről és gyümölcsökről

Ott él a fejedben, hogy a friss zöldség és gyümölcs az igazi, az egészség maga. A boltok és a reklámok is ezt tolják az arcodba. Ez tök oké, mert ez így is van. Most jön akkor egy "de...".

De! A szupermarketekben azok a bizonyos friss zöldségek és gyümölcsök nem is annyira frissek. Gyakran csak nedvesítő permettel és/vagy minden féle vaxszal optikaitunnungolják. Persze, ez kell is, ha el akarják adni, hiszen gyakran akár egyhónapos tárolási idő után kerülnek ki a polcokra. Csakhogy eközben

Két, egymástól független tanulmány is bizonyította

A Leatherhead Élelmiszerkutató Központ és a Chesteri Egyetem kutatásából kiderült, hogy

Ez azért lehet, mert a fagyasztott áruk rögtön a mélyhűtőben kötnek ki szüretelés után, vagyis megőrzik a vitaminok és az antioxidánsok jelentős részét.

Ettől még a frissen szedett és fogyasztott zöldségek és gyümölcsök tápanyagtartalma a legmagasabb – vagyis ezek a legegészségesebbek –, majd a mirelit változatoké, végül pedig a bolti frisseké.

(Forrás / fotó: The Guardian)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon