5 ultrarövid brit sitcom, amit mindenképpen látnod kell

Ha valakik, hát a britek istenien értenek a minőségi tévéműsorok gyártásához. Hogy alátámasszuk ezt a tényt, következzen most öt olyan vígjátéksorozat, amelyeket néhány óra alatt végig lehet nézni, és könyörögni fogunk a folytatásért. Ami sajnos sosem lesz...

Black Books

Évadok száma: 3

Pop, csajok, satöbbi, pop helyett könyvekkel, britekkel és az ő problémáikkal. Minden egyes epizód annyi poént hordozott magában, ami csak a legnagyobb sitcomoktól volt elvárható. A főszereplő Dylan Morgan látványa és szenvedései egy az egyben a Pop, csajok… Robjára emlékeztetnek, de itt igazi poénok vannak, szürreálisak és betegek is egyaránt. Arról pedig nem is beszéltünk, hogy itt még fiatalon láthatjuk a Sikersorozat (Episodes) angol írónő szereplőjét, a megmagyarázhatatlanul vonzó Tamsin Greiget. Minden epizódja, minden pillanata rendben lesz azoknak, akik valamikor régen egy óvatlan pillanatban rácsúsztak az angol humorra.

Páran párban

Eredeti cím: Coupling

Évadok száma: 4

Korábban már ajánlottuk a Coupling eredeti (és szigorúan nem a félresikerült amerikai) változatát, ami amolyan brit Jóbarátok, sokkal keményebb poénokkal, sokkal romlottabb karakterekkel és mivel párokról szóló sitcomról beszélünk, a kötelező szex is be-bekacsintgat az epizódokban. Az azóta már hollywoodi sztárrá érett Jack Davenportot öröm látni egyik korai szerepében, a szépséges Sarah Alexander pedig már önmagában elég okot szolgáltat arra, hogy végiggyűrjük a fájdalmasan alacsony számú epizódot.

Hogy ne éld az életed

Eredeti cím: How Not To Live Your Life

Évadok száma: 4

Megvan Dan Clark? Ő az a csávó, aki néha feltűnik a Comedy Centralon a munka, esetleg a randizási kézikönyvével. Emberünk erre a tematikára felépített egy komplett sorozatot is, de ez persze nem teljesen igaz, a How Not To Live Your Life ugyanis rendelkezik átívelő szállal, melyet folyamatosan megszakítanak a „mit ne csinálj” toplisták. Aki bírta Clark skitjeit, annak kötelező választás, ugyanis minőségileg egy fikarcnyival sem maradnak el a tévében látottak a sorozat tartalmától. Van egy hangulata, amire nehéz ráérezni, hiszen főhősünk több mint idegesítő, de egy angol sorozatban szinte elvárás, hogy kifejezetten unszimpatikus legyen a főszereplő. Meg is sértődnénk, ha nem így lenne.

Futottak még

Eredeti cím: Extras

Évadok száma: 2

Ricky Gervais-től gyakorlatilag bármit ajánlhattunk volna, akár a szintén rövidke, nem kevésbé zseniális Office-t is, az Extrasban viszont akkora a sztárfaktor, amit később maximum csak az Entourage tudott hozni tisztességgel. Ricky, azaz Andy Millman az igazi örök statiszta, aki szeretne egyszer akár egy egysoros szerepet is kapni valamelyik szuperprodukcióban. A meló többnyire nem jön össze neki, mint ahogyan az élet sem, a sikertelenségben pedig nagy szerepe van legjobb barátnőjének és brutálisan béna ügynökének is. Gervais többek között olyan sztárokat szedett össze az epizódokra, mint David Bowie, Chris Martin, Daniel Radcliffe, Kate Winslet, akik vannak annyira jófejek, hogy komplett hülyét is csinálnak magukból. Kötelező sorozat mindenkinek!

The Inbetweeners

Évadok száma: 3

Gimis sorozat felnőtteknek. A sztori minden pillanatát hallottuk már (néhány srác igen nagy erőkkel igyekszik elveszteni a szüzességét), de ilyen formában még sosem mesélték el nekünk. A főszereplők kúlságfaktora úgy nulla, ahogyan azt csak a britek képzelhetik el. Ez a néhány arc mindent elkövet, amit csak lehet, gyomorforgató, durva poénok sokasága keveredik az igazi angol humorral, mindez pedig egy olyan elegyet ad, aminek fogyasztása több, mint kellemes. Az Inbetweenersből készült mozifilm Nagy Britannia egyik legsikeresebb mozis nyitányát produkálta. Amerika már elkészítette a saját verzióját. Augusztus 20-án kiderül, mekkora kárt okoztak a remake-kel.

Nemrég összeszedtük azokat a sitcomokat, amikbe még nem késő beszállni. Sőt, a legjobb Jóbarátok-pótlékokat is bemutattuk. Olvastad már?

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon