Zenék gyógyuláshoz

Sokak szerint minden betegség lelki eredetű, és legyen szó könnyen kezelhető-, vagy ne adj isten komolyabb problémáról, mindig jó, ha az orvosságok mellett láthatatlan gyógyszereket is magunkhoz veszünk. A zene például az egyik legjobb társunk lehet a gyógyulás felé vezető úton.

Pain Of Salvation -  Healing Now

A legutóbbi Pain Of Salvation lemez simán hozta a szokott színvonalat, a Healing Now pedig az album 3 legjobb dalának egyike, amely olyan szinten idézi a Led Zeppelin dolgait, amennyire csak lehet.

The Beatles – Getting Better

Ha zavar van a belső erőben és szeretnénk egy kis balzsamot a lelkünkre, bármikor bátran forduljunk a világ valaha volt legjobb zenekarához, hiszen bármelyik lemezük bármelyik számával befoltozhatjuk a lelki hézagokat. Ez a dal például különösen alkalmas erre a feladatra.

Peter Gabriel & Kate Bush – Don’t Give Up

Feladni könnyű. Harcolni bármi ellen… na az az igazán nagy formátumú személyiségek erénye! Peter Gabriel is így gondolja, aki klasszikus dalában nem buzdít, inkább a lehető legfinomabb módon ad hitet bárkinek, akinek szüksége van rá.

Quimby – Most múlik pontosan

A magyar könnyűzene történetének legbizarrabb karrierjét befutó dalával már szinte minden jó és rossz megtörtént, de senki és semmi nem tudja elvenni Kiss Tibi ihletett szerzeményének varázserejét. Hiába gondolják sokan, hogy egy szerelmes dalról van szó, ez a szám azt a pillanatot fogja meg, amikor a méreg elhagyja a gazdatestet. Sosem volt ilyen szép a megtisztulás.

Amy Winehouse – Rehab

És ha már a mérgeknél tartunk, hallgassuk meg Amy Winehouse első igazán nagy slágerét, amiben azt mondja: ő aztán nem fekszik be elvonóra. Hát, mit mondjunk erre: rohadtul rossz döntés volt!

Pink Floyd - Comfortably Numb

A Wall egyik leghíresebb tétele valóban olyan, mint egy fénysugár a legsötétebb veremben. A történet hőse ekkor teljesen maga alá kerül, de egy éteri belső hang segít neki ismét felállni. David Gilmour énekét és gitárszólóját receptre kéne felírni.

Bob Marley – Could You Be Loved

A reggae műfaj pozitív zenei világa már önmagában kiváló rekreáció, ezért nehéz mellényúlni, bármit is válasszunk. Döntésünk most erre az örökbecsűre esett, mert megunhatatlan és szinte érezni, ahogy a maga alig több, mint 3 percével feltölti lemerülő belső akkunkat.

Janis Joplin – Try (Just A Little Bit Harder)

Lehet, hogy Joplin rosszabb pillanataiban úgy nézett ki, mint egy részeges traktorista, de azóta sem született ilyen karakán, nyers erőt árasztó énekesnő. Ebben a számban persze a szerelemről énekel, de esetünkben másra is értelmezhető. Ha feladnánk, gondoljunk arra, hogy a whiskey-királynő a pofánkba ordít, és máris hevesebben próbálkozunk!

John Lennon - Cold Turkey

Lennon is arról énekel, hogy milyen, amikor másfél méterrel maga alatt van az ember, végül könyörög, hogy valaki gondoskodjon róla. Arra viszont vigyázzunk, hogy ha nekünk is van a környezetünkben egy Yoko Ono-szerű lény, menten gondoskodjunk annak szibériai gulágra deportálásáról, az igazi felépülésre ugyanis csak ezután kerülhet sor!

Black Sabbath – It’s Alright

Ebben az anti-Black Sabbath számban jó darabig nincs is gitár, nincs fenyegető hangulat és még csak nem is Ozzy énekli, így kizárólag a Changes című, hasonlóan visszafogott balladához hasonlítható, mégis remek szerzemény, amely tényleg lelket önt az emberbe és azt sugallja: jobb lesz minden ezután.

További élethelyzetekre is találsz zenéket a Player Playlist sorozatban!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon