Vöröskeresztes autó fura extrákkal

Terepjáró tetején landoló drónnal dolgozik az osztrák Vöröskereszt

A Land Rover és a Vöröskereszt kapcsolata nem új, már hosszú évtizedek óta dolgoznak együtt. Ez nagyjából azt jelenti, hogy a patinás brit terepjárómárka adomány járművekkel támogatja a szervezet működését, jelenleg úgy 120 darab autónál járhatnak. A legújabb, Discovery alapokra épülő példányt pár napja Genfben mutatták be.

A Land Rover Discovery legmenőbb extrája a tetején parkoló drón, amivel nehezen megközelíthető helyeken is kutathatnak bajba jutottak után. A Project Hero fantázianevű járgányt az osztrák szervezet számára készítették, és a repülő felderítőegység leginkább természeti katasztrófák, lavinák, árvizek után lehet igazán hasznos. A tetőboxban lapuló drón az autó mozgása közben is képes landolni, repülés közben pedig élő képet küld a személyzetnek.

Csomagtartójában ezen kívül ezernyi extra felszerelés is elfér, a kötelektől, karabinereken, rádiókon át a jégcsákányig, sisakokig. Az új szerzeményt 2017 júniusától használja majd üzemszerűen a szervezet ausztriai egysége.

Legfrissebb

Életmód

Ha bevállalós vagy, akkor ezt az öt pózt imádni fogod

Tegnap

Ha szeretnéd egy kicsit felpörgetni a kamatyolást extrémebb irányokba, akkor a legjobb helyen jársz. Van öt szexpózunk, ami garantáltan elfújja az eszed (hogy az AC/DC híres, Villámcsapva című számából idézzünk) – és habár elég egyedi mutatványok, szerintünk érdemes bejátszani őket, hátha az egyik bekattan és all-time kedvenccé válik. Tadaaam.

Outdoor

Fénykocka kertbe, sátorba vagy a medencébe

Tegnap

Napelemmel táplált lámpával világítani, mindig valami furcsa, perverz gondolatnak tűnt. Pedig egyáltalán nem az.

Kult & Szórakozás

A Take That is beszállt James Corden Carpool Karaokéjába

Tegnap

Corden ezúttal a Comic Relief kedvéért brit legendákkal kocsikázott, beültette a Take Thatet is a kocsijába, akik már egy kisautóba is beférnek, annyira megfogyatkoztak. Azért nem szép tőlük, hogy így elröhögnek olyan poptörténeti, komoly klasszikusokat, mint a Babe.

Autó-motor

Nemcsak a BMW, hanem a MINI és a Rolls-Royce jövőjét is felfedték

Tegnap

Bepillantást nyerhetsz a jövőbe.

Kult & Szórakozás

Itt a Justice League új előzetese

Tegnap

A DC legutóbbi mozijai után azért nem kicsit félünk Zack Snyder szuperhős-orgiájától, de Az igazság ligája új trailere azért elég komoly látványorgiát pakol le az asztalra. November 16-án derül ki, érdemes volt-e tartani tőle.

További friss cikkek

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon