Ez a katona bebizonyította, hogy az igazi zseni kezében minden (még egy harckocsi is) hangszerré változik

Dror Gomel az izraeli hadsereg Wolfgang Amadeus Mozartja, akinek zongora helyett ugyan csak egy harckocsi jutott, de megoldotta.

Ha a videóból nem jött le, a srác az afrikai dobok szakértője, és az ismerősei szerint tényleg mindenen képes dobolni, ami a keze ügyébe kerül. Az aktuális hangszere mondjuk nem a legpraktikusabb, de az tuti, hogy mi nem lógtuk volna el az általános iskolai különórákat, ha a szüleink zongora helyett harckocsira iratnak be minket.

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

A hadsereg speciális alakulatánál szolgálsz és mesteri szinten űzöd a karatét? Tök mindegy, ez nem fog megvédeni attól, hogy egy (ex-) zöldsapkás életed legmegalázóbb verésében részesítsen.

Bár a mozdulat alapján azt gondolhatnánk, hogy az amerikai katona szenszeje a bronxi utcák voltak, az egy ujjas mozdulat valójában a Kung Fu San Soo egyik alapfogása. Ennek a kínai harcművészeti formának a lényege, hogy megpróbál a lehető legrövidebb idő alatt véget vetni a küzdelemnek, így a harcosok jellemzően az ellenfél szemét, térdét, veséjét meg persze a nemi szervét támadják.