Magyarországon is kapható az idei év egyik legvonzóbb telefonja

Emlékszel a Xiaomi Mi MIX-re, amivel a kínai gyártónak egycsapásra egy komplett kijelző-forradalmat sikerült elindítania? Na igen, az a telefon egyelőre nem (nagyon) elérhető itthon, viszont szerencsére van egy ugyanolyan telefon, ami már igen.

Ahogy arról ugyanis néhány hónapja hírt adtunk, a szintén kínai Doogee nagyon alázatosan követte a Xiaomi által kitaposott utat, és gyakorlatilag lemásolták a remekbe szabott telefon dizájnját, a Doogee MIX névre keresztelt telót pedig teljesen váratlanul Magyarországra is elhozták (ami nem kis jófejség tőlük, hiszen hazánkat jellemzően a Doogee-nál jóval nagyobb kínai gyártók - lásd Xiaomi, LeEco - is kispadra ültetik).

A Doogee MIX ára ugyan kicsit megugrott, mire átért Ázsián, hiszen Magyarországon 90 ezer forintért kapható az Extreme Digitalban, de ezzel még mindig nem drágább, mint a hasonló képességű középkategóriás telefonok.

Amikhez képest nyilván megvannak az előnyei és a hátrányai is, például az AMOLED kijelző ebben a szegmensben eléggé ritka, igaz, cserébe meg kell elégednünk az 1280x720 pixeles felbontással. A Helio P25 proci és a 6 GB RAM is eléggé versenyképes párosításnak tűnik, hiszen a Doogee MIX a neten fellelhető benchmark tesztek alapján teljesítményben a Samsung Galaxy A5, Huawei P10 Lite szintjén mozog.

A lényeg persze a kijelző, ami még 2017-ben is azonnal megfogja az ember tekintetét, bosszankodni pedig legfeljebb azért lehet, hogy emiatt a rendkívül csábító formaterv miatt az előlapi kamera a telefon aljára került.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon