Egészen szenzációs bejelentéssel állt elő a NASA: a Marson tényleg adottak lehettek egykor az élet feltételei

A Curiosity marsjáró alig két hete egy új technikával kezdett el fúrni a vörös bolygón, majd az amerikai űrügynökség hirtelen összehívott egy rendezvényt, amelyen egy Marssal kapcsolatos bejelentésre készültek.

A NASA mai sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a Curiosity által végzett vizsgálatból valószínűsíthető, hogy a bolygón egykor az élet kialakulására alkalmas feltételek bizony adottak lehettek. A Curiosity által leszállított adatokat elemző néhány kutató ugyanis

Egy másik kutatócsapat pedig metánt talált – ez ugye egy szén-, valamint négy hidrogénatomból áll –, ez pedig szintén annak lehet a jele, hogy a Marson egykor adottak lehettek a feltételek az élet kialakulásához. Jennifer Eigenbrode, a NASA asztrobiológusa szerint ugyanakkor a szerves anyagnak három lehetséges forrása is lehet:

  • az élet, amelyről egyelőre nem sokat tudunk,
  • meteoritok,
  • és végül azon geológiai folyamatok, amelyek a kőzetformálódás során mennek végbe.

Azért ez se volt gyenge:

Közelebb kerültünk a modern fizika egyik legnagyobb rejtélyéhez

A neutroncsillagokat „szupernóva-maradékoknak" szoktuk tekinteni, ugyanis ezek a parányi objektumok azok, amelyek egy a Napunknál nyolcszor-tizenötször nehezebb csillag felrobbanása után hátramaradnak - az ennél kisebb csillagok nem robbannak fel, nagyobbra hízott társaiból pedig valószínűleg fekete lyuk lesz haláluk után. Az egyik legfontosabb, amit tudni érdemes róluk, hogy csillagászati léptékben mérve nagyon kicsik.

(forrás: Gizmodo)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon