Borzalmas, hogy néz ki ma Szíria egykori harmadik legnagyobb városa

A Russia Work Homsban, Szíria egykori harmadik legnagyobb városában készítette ezt a drónos videót, amit ma már alig lehetne városnak nevezni, hiszen az évek óta tartó háború miatt az egykor virágzó település mára egy végtelen, sivár romhalmazzá változott. Szinte hihetetlen, hogy egykor 800 ezer ember lakott itt.

Ennél is megrendítőbb viszont a The Guardian képgalériája, ahol a háború előtti és utáni Szíria képeit rakták egymás mellé.

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)

Mert az hagyján, hogy már olyan is van, hogy golfrobot, de ráadásul úgy játszik, mint Tiger Woods.

Az eset az elég érdekes nevű Waste Management Phoenix Openen történt, ahol az LDRIC névre keresztelt robotnak

egy ütésből sikerült betalálnia a legendás tizenhatodik lyukba.

Ugyanez a bravúr 1997-ben az akkor még zöldfülű Tiger Woodsnak is sikerült, akit többek között ez az ütés indított el a híressé válás útján.

A csavar a sztoriban, hogy LDRIC-et közel sem arra fejlesztették, hogy profi golfozókat megszégyenítő technikával alázzon le mindenkit, hanem hogy golf felszereléseket, például ütőket és labdákat teszteljenek a segítségével. Ennek megfelelően a robot egészen bénán is tud játszani, ha arra programozzák (ahogy egy átlagos vasárnapi golfos tenné), de ha kicsit megrázza magát, akkor nincs, aki legyőzze.