A technológia bizony a gyerekszobában sem jön rosszul. A megfelelő ketyeréknek helye van még a legkisebbek mellett is. 1. Netrádió

Egy WiFi rádió a friss apukák legjobb barátja. A friss apuka az elmúlt időszakban nem aludt túlzottan sokat épp ezért akkora táskák vannak a szeme alatt, amikbe egy kéthetes túra felszerelései is simán elférnek. A zene pedig megnyugtat és ez általában igaz a babákra is, a Tivoli Audio Networks pedig amellett, hogy gyönyörű még jól is szól és nem kell hozzá PC, hogy a több ezer netrádió műsorát halljuk. Na, nem trash metált, vagy dubstepet kell a kölöknek nyomni, hanem például a Birdsong webrádiót, ahol a nevéhez méltóan 0-24-ben megy a madárcsicsergés, ami zseniális, hiszen már-már hipnotikusan hat a gyerkőcökre, ami viszont jó hatással lesz az apa alvásmennyiségére.

2. Házi planetárium

Szintén a Home Entertainment kategória egyik csúcsa a Sega Homestar Extra planetárium, amivel a világegyetemet varázsolhatjuk fel a gyerekszoba plafonjára. A Sega gépe egyrészt színes, ami kifejezetten jót tesz a látványnak, ráadásul cserélhető a miniatürizált, kivetíthető égbolt, így a webrádióval kiegészítve, komoly éjszakai altatóprogramot szervezhetünk a kicsiknek, csak ne aludjunk el előbb, mint akit épp altatni szeretnénk.

3. Babamonitor

Nem feltétlenül etikus dolog a gyerek után kémkedni, de bizonyos korig nagyon hasznos tud lenni. Személy szerint nem szeretem túlzottan a kamerás babaőröket, bőven elég, ha halljuk a trónörököst a másik szobában. Ennél eggyel tovább megy a Sikker koncepciója, mely két különleges, digitális karkötőből áll, amelyekkel szülő és gyerek virtuálisan összekötheti egymást. A baba karján lévő érzékelő figyeli a testhőmérsékletet, a pulzusszámot és ha valamilyen változás áll be az ideális (alvó) állapothoz képest, akkor riasztja a másik karkötő tulajdonosát.

4. A bútor

Egészen elképesztő ötlet a Jekca építőkockákból összerakható gyerekbútora. Azon túl, hogy elképesztően jó móka apró műanyagtéglákból saját kezűleg összerakni a gyerekszoba bútorait, még a kreativitásunkat is kiélhetjük ezekkel a zseniális ötlettel. A széktől, az asztalokon át a tévéállványig mindent felépíthetünk magunknak, ráadásul, ha úgy tartja kedvünk, akár hetente átépíthetjük a szobát.

5. A dekoráció

Vagy beérjük a klasszikus fehér falakkal, esetleg választhatunk a milliónyi gyerekszobába szánt tapéta közül, de egy igazán jófej apuka felbérel egy hús-vér graffitist, hogy a lurkó szobáját feldíszítse. Stefan Vandegehuchte igazi ketyerefanatikusként pont így tett és az eredmény (pontosabban a folyamat, majd a végén az eredmény) ebben az inspiráló és kifejezetten vidám videóban tekinthető meg.

Lehet, hogy egy cég éppen téged keres. Hagyd, hogy megtaláljon! Töltsd ki Jobline profilod vagy töltsd fel önéletrajzodat, és nyerj! Részletekért kattints ide>> (X)