3 mobil app ahhoz, hogy készen legyenek a feladataid

Mi az, ami elvárható egy ilyen apptól? Tudjon több feladatot egyszerre kezelni, legyen határidő- és kommentfunkció, meg lehetőleg legyenelérhető a weben, gépen és mobilon is, hogy útközben is képben legyünk a teendőinkkel.

Az iPad a munkában című cikkben érintettük a feladatkezelés témáját. Én Calendart használok, de az utóbbi időben éreztem, hogy nem mindig tudom, melyik feladat éppen hol tart, le lett-e zárva, kell-e még valamit csinálni vele. Persze temérdek megoldást kínál nekünk az App Store, kezdve az egyszerű pipálós bevásárlólista-kezelő appoktól a bonyolult és túlgondolt feladatkezelőkig. Megnéztem 3 ingyenes alkalmazást, és lehet, hogy rá is szoktatom magam az egyikre.

Producteev

Többen használják az irodában, és ha ennyi idő után még mindig tart, akkor rossz nem lehet – gondoltam, miközben lekúszott a gépemre a desktop verzió. Nagyon egyszerű felület az egész. Workspace szerint lehet rendezni a feladatokat, így én rögtön létre is hoztam egy céges munkaterületet, amibe el is kezdtem felvinni a feladatokat. Ami jó az egészben, hogy egy taskhoz több alfeladatot is fel lehet vinni, mert nálam általában egy feladat több részfeladatból áll. Ez az, ami nincs az egyszerűbb appoknál. Az egyes feladatoknál lehet kommentelni, címkézni, fájlt csatolni és határidőt megadni. Ha nincs kész határidőre egy feladat, akkor értesít a program. Több felhasználót is kezel a rendszer, meghívhatjuk a kollégákat is, de a több felhasználós verzió már pénzbe kerül. Letöltöttem az iPhone appot is, ami ugyancsak szép és mindent tud, amire az asztali vagy a webes felület képes. Egyébként elérhető Androidos telefonokon és Windowsos gépeken is. Talán a Producteev adja a legteljesebb lefedettséget az ingyenes appok közül, tehát eléred a gépeden, a weben és a telefonodon is, de ehhez természetesen regisztrálni kell.

Any.DO

Szép felület fogad, de nem szeretem, ha rögtön a Facebook-accountomat kéri egy alkalmazás. Azért megadtam neki. Szép minimalista kinézet és okosan kitalált irányítási funkciók fogadják az embert a belépés után. A csúzli mozdulattal lehet új feladatot létrehozni, és ami a legjobb, hogy nem kell feltétlenül begépelnünk, hanem bele is mondhatjuk a mikrofonba. Ha megrázzuk a telefont, törlődik a feladat, és persze úgy rendezzük őket, ahogy akarjuk. Itt is mappákba rendezhetjük a tennivalókat, ráadásul ha vízszintesen forgatjuk a telefont, akkor drag and droppal mozgathatjuk a feladatokat a mappák között. Oké, az irányítást elég jól eltalálták. Emellett kapunk egy naptárat is, ahol látjuk, hogy melyik feladat mikor esedékes. A "Make things happen" szlogen tőlük egy kicsit puncsos, de ők is teljes megoldást nyújtanak: van asztali, webes, Androidos és iPhone-os változat is.

30/30

Ez a program más szemszögből közelíti meg a feladatok elvégzését. A 30/30 appban az időtényező áll a középpontban. Egy nagyon egyszerű felületen, könnyű irányítással vihetjük fel a feladatokat, amikhez meg kell adnunk, hogy mennyi időt szánunk rá. Kicsit pomodoros az egész, mert megadhatjuk azt is a feladatnak, hogy 50 perc munka és 10 perc szünet ismételve, így egész nap jelez nekünk a telefon, hogy mikor kell a gépen zongorázni, és mikor menjünk ki a gangra egy kis napfényt szívni. Ha betartod az időket, észreveszed, hogy tudsz hatékony is lenni. Azt mondják, az lehet hatékony, aki jól tud fókuszálni egy feladatra. Ha mondjuk az 50 perc alatt nem jön az a gondolat sem, hogy nyitnál egy Facebookot, akkor már jó vagy. Az alkalmazásnak egyelőre iPhone és iPad verziója van.

Még több applikáció mobil eszközökre a Playeren!

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon