Azért az elég profi, amikor gombnyomással tizenhatféle kávét tudsz lehívni a konyhádban figyelő kávéfőzőből. Kávékészítés a GranBaristóval.

Azért az egyszeri újságíró már sejti, hogy valami különleges dobásra készül a meghívó fél, ha a sajtóbemutató helyszíne a Boscolo Hotel Rossini terme. Oda nem szoktunk csak úgy besétálni egy könnyű reggelire, márpedig most ezt történt. Mondjuk könnyű nem volt, sokkal inkább a bőséges szó a megfelelő. No de, ha már házi almás pite illata terjeng, keveredve a rántotta összetéveszthetetlen reggelillatával, melyet a terembe belépve felvált a kávéaroma bukéja, tudod, ezt itt már csak elrontani lehet.

De mi, kávérajongók tudjuk, hogy az 1985-ben a világ első teljesen automata otthoni kávéfőzőgépét összerakó Saeco ritkán hibázik. Most sem. A cég azóta is töretlenül innovatív megoldásokkal bizonyítja a tökéletes kávézás iránti elkötelezettségét.

És akkor lehullott a lepel főhősünkről, a formás, kecses GranBaristóról, mely első ránézésre halk sóhajt húzott elő a közel ülő kolléganőkből. Fejben elég gyorsan helyet csináltak neki a konyhában. A cég szakemberei egy valóban új szintre léptek: három szakember, Dario De Prá tervezőmérnök, Mariarosaria Schettini termékmenedzser és Andrea Castellani fejlesztési igazgató munkájának, ötleteinek köszönhetően áttörésről beszélünk a kávékészítésben.

A kávé a reneszánszát éli, gombamód szaporodnak a klassz vagy kevésbé jó kávézók, a kávéimádók pedig manapság sokkal nagyobb figyelmet szentelnek szenvedélyük tárgyára, mint valaha, és igazi ínyencként válogatnak a különböző receptek és fajták között, hogy minden alkalomra garantált legyen a tökéletes ízharmónia. A Saecónál ebben a szellemiségben alkották meg a GranBaristót.

A gép alapja a Saeco újgenerációs technológiája, amely páratlan “kávébabtól a csészéig” élményt nyújt: 16-féle kávéspecialitás közül választhatunk, amelyek bármelyike egyetlen gombnyomással elkészíthető. Ezért nem csak azért sokkoló, mert a tizenhat magas számnak számít a kávék szempontjából, hanem azért is, mert ki a fene tudta, hogy egyáltalán létezik ennyiféle kávé?!

Bónusz, hogy a cucc memorizál, ergo otthon be lehet állítani anyunak egy jelet, aki mondjuk americanót iszik, apunak, hogy ristrettót kell főznie, a mama viszont a lattéra esküszik, hát mentsük el neki azt. A tejjel sem kell utána babrálnunk, mert a kettős tejeskamra használatával az olyan tejhabos italokat is gond nélkül elkészíthetjük, mint az espresso macchiato, cappuccino, latte macchiato vagy a café au lait. A teljesen sűrű habot ráadásul ideális hőmérsékleten, csobbanásmentesen adhatjuk a kávéhoz.

A világ első egy ujjal eltávolítható központi egysége 4 és 16 grammnyi őrölt kávé tárolására képes és a forradalmi VariPresso kamrájával pedig különböző nyomás alatt készíthetjük el a különféle kávékat. A Thermospeed technológiának köszönhetően a GranBaristo rövidebb idő alatt készíti el a kávét, vagyis nem hagy időt, hogy veszítsem aromájából, minőségéből.

Az ára ugyan borsosnak tűnik, de egy rajongó, aki még profibb baristaként akar felvágni a haverok előtt, vagy maximális fordulatszámon óhajt csajozni, összekuporgatja rá azt a 399 990 forintot.

Ja és természetesen meg is kóstoltam a gép főzetét. Nos, elkezdtem félretenni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ez volt az első fotó a csernobili atomkatasztrófáról

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés