Csinálj laboratóriumot iPhone-ból

A Lapka gyönyörű érzékelőihez csak egy iPhone, vagy iPod kell (meg persze egy app) és kész is a mini laboratóriumod.

Szeretem, amikor a funkcionalitás találkozik az esztétikummal és egy alapvetően hasznos cucc még szép is. A Lapka pont ilyen, mindemellett laboratóriumi precizitást ígér leendő tulajdonosainak. Az igen csinosra sikeredett kis pakkban négy speciális érzékelőt találunk, melyek az iPhone, vagy az iPod fejhallgató aljzatára csatlakoznak, ráadásul semmilyen külön áramforrást nem igényelnek. És mire jó?

A sugárzásmérőt egész egyszerűen őrülten precízként jellemzi a gyártó és természetesen a körülöttünk lévő radioaktivitást mutatja és még mielőtt bárki nagyon megrémülne, nem csak a nukleáris végítélet óráiban jön jól (akkor már pont mindegy), de például megnézhetjük, hogy mennyire radioaktív a banán (mert mondjuk az). A következő érzékelő segítségével megvizsgálhatjuk ebédünket mennyi szerves anyagot tartalmaz (illetve tartalmaz-e egyáltalán), ami Update rajongóknak is jól jöhet az étel asszimilálásához. A harmadik eszköz egy elektromágneses mező érzékelő, amivel körbeszondázhatjuk a lakás összes elektromos eszközét, a tévétől, a pécén át a mobiltelefonig, hogy megtudjuk mennyi elektroszmog terjeng otthonunkban, vagy a munkahelyünkön. A negyedik érzékelő már-már unalmas, hiszen a hőmérsékletet és a levegő nedvességtartalmát vizsgálja, de nagy valószínűséggel mégiscsak ezt fogjuk a legtöbbet használni.

Apropó használni. Az egész (természetesen) csak jópofa LEGO a telefonra, vagy zenelejátszóra letölthető applikáció nélkül, ami természetesen azon túl, hogy elmenti a vizsgálati eredményeket kifejezetten és kínosan kerüli a szakszavakat, rövidítéseket és konyhanyelven magyarázza el a kapott adatokat. A Lapka kit még idén a boltokba kerülhet 220 dollár körüli áron és egész egyszerűen el sem tudok jobb mókát képzelni gyerekes kocka apukáknak, sőt óvodáknak, iskoláknak is. Én mindenképp beszerzek egyet otthonra!

Még több alkalmazás okostelefonra a Playeren!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon