Deszkára fel – öt egyedi gördeszka a szezonra

A nyár beköszöntével (valljuk be kissé későn) egyre több lány tűnik fel longboardokkal és sima gördeszkákkal. Íme öt járgány, amivel náluk is bevágódhatsz.

1. A diszkópatkány

A FlexDex régi motoros a gördeszkák és longboardok világában. Kaliforniai cégként nem az ugrálós, félcsöves, trükkös vonalat hozzák, hanem inkább a tengerparton krúzolós,csajozós verziót érzik nagyon. A teljesen átlátszó műanyagból készült Crystal szériának létezik egy LED-ekkel megbolondított verziója, amit visszahúzódó, félénk, esetleg megállapodott férfiembereknek kevésbé, a kalandot keresőknek annál inkább ajánlunk.

2. Dizájndeszka

Ha a stílus mindennél fontosabb, nem találsz ennél menőbb cuccot. A beszédes nevű IPSVM deszka Loren Kulesus agyszüleménye (Ugye megvan? Loren IPSVM?) és egy gyönyörüen faragott lapot jelent, teljesen gyári felfüggesztésekkel és kerekekkel. Ennek ellenére szemetgyönyörködtetően laza a verda.

3. Rengeteg kerék

A FlowBoard egy egyszerű és remek ötleten alapul. Végy egy acélrudat, hajlítsd meg ívesen, szerelj rá hét kereket és az összes mozgó, alkatrészt eldobhatod, ami egy normál deszka felfüggesztéséhez kell. Az eredmény? Egy kis súlytöbblet, de cserébe brutál masszivitás és kanyarodási képesség. Nekünk bejön!

4. A bömös

Ha négy kerékről van szó, akkor a BMW nem nagyon tud mellényúlni, így nem meglepő, hogy a StreetCarver előkelő helyet kapott a listánkon. A speciális felfüggesztés észbontó kanyarsebességet tesz lehetővé, ami a betonszörfözés (és a longboardok) lényege. Ráadásul a kerekek olyanok, mintha egy brutális M5-ösről pattantak volna le.

5. Lépcsőmászó

Ezzel el is érkeztünk ötös összeállításunk legfurcsább egyedéhez. A BMW deszkájánál már megdicsértük az egyedi felfüggesztést, de nézd meg ezt! A beszédes nevű Stair Rover egy igazi, lazulós longboard azzal a csöppet sem elhanyagolható különbséggel, hogy gond nélkül zúdulhatsz le vele a legkomolyabb lépcsőkön, köszönhetően a furcsa nyolckerekű futóműnek. Nincs többé betonrepedésben megakadt kerék, vagy magas padka, a Street Rover mindenen átgázol!

A Player Radar sorozatában megtalálod a legmenőbb eszközöket! Csekkold!

A telefonok egyre jobb képernyői már bőven megadják az olvasás élményét, ezért megjelentek a pro hírolvasó alkalmazások is. Az új megközelítésű hírolvasók már egész jó felületet kínálnak ahhoz, hogy ne egy puritán, lecsupaszított szöveget olvassunk, hanem élmény legyen a hírfogyasztás; képekkel, frankó lapozófelületekkel emelik az élményt.

Vannak olyan megoldások amelyekben összegyűjtve megkapjuk a népszerű oldalakat egy csokorban és nekünk csak ki kell választanunk, hogy melyiket akarjuk rendszeresen olvasni, nem kell levadásznunk az RSS címeket és betölteni. Ezek általában kategóriák mentén összegyűjtött oldalakat jelentenek, választhatunk tehát hogy milyen híroldalról, életmód oldalakról vagy épp tech siteokról szeretnénk megkapni a híreket. Természetesen minden oldalt és cikket mobilra optimalizált kinézettel kapunk meg hogy kényelmes és élvezetes legyen híreket olvasni a telefonon, és szinte mindet megtoldották a közösségi megosztásokkal is, hogy a híreket azonnal tovább tudjuk küldeni az ismerősöknek. Íme 2 ingyenes és egy fizetős app, hogy mindig képben legyél a legújabb hírekkel.

Pulse

Imádom azokat az appokat, amiket letöltesz és mennek is, nem kell configolni, csak ha akarod. A Pulse pont ilyen, letöltöttem és amint megnyitottam valahogy érezte a program, hogy tech híreket dobjon elém. Alapból be vannak tehát állítva a populáris oldalak, de nem kell aggódni, ha valami nem tetszik alul egy nagyon egyszerű, lapozható felületeten végignézhetjük milyen oldalak vannak a rendszerben és egyszerűen hozzá is adhatjuk a kívánt siteot. A források egymás alatt, az egyes oldalakon a hírek pedig egymás mellett láthatók. A Pulsenak iPhone, iPad, Android és Windows Phone verziója is van.

Flipboard

A Flipboard a kedvencem, ezt használom hírolvasásra. Ugyanazt tudja, mint bármely hírolvasó, azonban kitaláltak egy lapozást, ami annyira eyecandy - szinte olyan mintha egy valódi újságot lapozgatnánk - hogy már csak ezért is ezt használom. Persze a cikkek is szépen jelennek meg és olvashatóak, itt sem kell elsőre semmit beállítani, jönnek a hírek, de egyénileg is hozzá lehet adni a feedeket. Be lehet fűzni Facebook és Twitter feedeket is, ha ezekről az oldalakról szeretnénk híreket kapni. A Flipboardnak jelenleg iPhone, iPad és Android verziója van

Reeder

A Reeder a klasszikusabb hírolvasók közé tartozik, sajnos ez nekem nem jött be, már csak azért sem mert fizetős, meg azért, mert az ilyen fajta hírolvasókkal az a baj, hogy kijelzik mennyi hírt nem olvastál el. Mivel kb. 30-40 oldalt olvasok, ezért bőven előfordul hogy kimaradnak cikkek, hiszen lehetlenség minden tartalmat feldolgozni. Ekkor válnak frusztrálóvá a pici számlálók az olvasatlan hírek mellett. A fenti appok nem szólnak ha valamit nem olvastam el és ez megnyugtat, nincs az az érzésem, hogy lemaradtam valamiről. A Reeder emellett persze jól ki van találva és nagyon szép is. Egyelőre iPhone, iPad és Mac verziója van.

Még több applikáció mobil eszközökre a Playeren!

 

Van az, amikor egy alapvetően jól ismert és szeretett konzoljáték tematikán mindössze egyet csavarnak, hogy valami teljesen új és zseniális dolog szülessen. Íme a The Unfinished Swan!

Egy a Dél-Karolinai Egyetemei projektből nőtte ki magát a valamikor idén, kizárólag PlayStation 3-ra megjelenő játék, ami a mászkálós, feladatmegoldós játékmenetet meglepő és igen hatásos vizualitással kombinálja. A The Unfinished Swan alapvetően egy klasszikus platform játék, ahol egy fiatal fiú bőrébe bújva, egy képzeletbeli világban barangolunk, akadályokon átugorva, feladatokat megoldva, hogy a vezetőnkül szegődött fehér hattyú elkalauzoljon minket a furcsa, monokróm világot megalkotó király palotájába.

A csavar a dologban az, hogy gyakorlatilag vakon kezdünk neki a dolognak és a PlayStation Move mozgásérzékelős kontrollerét (vagy a sima kontrollerrel, de azért a Move az igazi) használva dobálhatunk tintapacákat az előttünk tátongó ürességbe és az így kirajzolódó foltok mutatják meg azt az aprólékos és varázslatos világot, ahol a The Unfinished Swan játszódik. Nincs vér, pusztítás és háború, de vannak megoldandó logikai feladatok és ez a furcsa, elsőre üres, ám később annál gazdagabb világ, így tökéletes választás a játék egy komolyabb hétvégi, esőnapi családi gémeléshez.

A fejlesztők szerint, hamar bele lehet jönni a láthatatlan világ felderítésébe, de akiket beszippant (és jó sokan lesznek az biztos) a játék, a negyedik, ötödik pályán már akár csak a hallásukra támaszkodva is képesek lesznek haladni, ami a kitűnő vizualitást kiterjesztő zseniális atmoszférának köszönhető. A The Unfinished Swan egyelőre úgy tűnik, hogy az idei év legötletesebb PS Move-os játéka lesz, ami jót fog tenni a Sony Move kontrollereladásoknak is.

Még több játékinfó és bemutató a Playeren!