Nyerj állandó ülőhelyet a Szigetre! Markolj fel egy Fesztivál-Flashbaget!

Imádsz Szigetelni? Mindig problémát jelent számodra, hogy az összes ülőhely tele van a megfáradt fesztiválozókkal? A Flashbaggel megoldható a probléma, most pedig nyerhetsz is egyet a Playertől!

Újra itt a Sziget fesztivál, amiből egyen-kettőn már biztosan te magad is részt vettél. Ha így történt, akkor tudod, hogy az este folyamán eljön az a pillanat, amikor a fél életedet, a vesédet, apád aranyba öntött Rolls Royce-át is odaadnád azért, hogy leülhess valami kényelmes alkalmatosságra. Bár a Sziget igen nagy területű, mégis harcolni kell egy rendes ülőhelyért, és ha minden foglalt, akkor csak a földön marad számodra hely.

A Flashbag babzsák fotelekkel bárhol kényelmes ülőhelyet varázsolhatsz magadnak a fesztiválon. Ha nem lenne meg, miről is beszélünk, akkor jöjjön egy gyorstalpaló: A Flashbag olyan babzsák élményfotel, ami leginkább egy nagypárnára hasonlít, és legalább hat pozícióban használható, akár ülhetsz és feküdhetsz is rajta. Így ha sátorozol, és kétszemélyesnél nagyobb a lakhelyed, akkor a sátor falain belül és kívül is remekül hasznát tudod venni. A zsákban található golyócskák alátámasztják a teljes testfelületedet, így biztosítanak kényelmet, bárhová is teszed le a foteledet.

A Playerrel most nyerhetsz egy Flashbaget, ha helyesen válaszolsz a következő kérdésre.

Mi található a Flashbag babzsákfotel belsejében?

A. polisztirol golyók

B. tönkölybúza golyók

C. babszemek

A helyes megfejtés betűjelét küldd el a jatek@player.hu email címre augusztus 6-án éjfélig. Eredményhirdetés augusztus 7-én! Sok szerencsét mindenkinek!

Ha szüleid épp most tervezik, hogy leváltják a már egy ideje döglődő telefonjukat és hajlandóak belekóstolni a smartphone-ok világába, akkor itt a segítség.

Alapvetően a szüleink még értékelik a technológiát, szeretnének online lenni, ha nem is minden pillanatban és nem feltétlenül a Facebookot értik ez alatt, azért a Google nekik is jó barátjuk és egy egyszerű navi szoftver is jól jöhet bármikor. Viszont ujjaik beidegződtek a fizikai gombokra, már talán a szemük sem az igazi és egész biztosan nem fogják órákig túrni az online irodalmat és a kézikönyveket hogy egy SMS-t meg tudjanak írni, így nekik kicsit más szempontok lesznek a fontosak.

1. Igen, az iPhone

A felhasználói élményt kis túlzással az Apple találta fel, amit ráadásul az elmúlt pár év alatt tökélyre is fejlesztett saját mobilkészülékében. Több olyan cikk, blogbejegyzés is született már, hogy nagymamák egy-két nap alatt tökéletesen megtanulták kezelni például az iPad-et, így az ősöknek sem lesz sok gondja az almás telefonnal. Ráadásul mivel nem fog nekik hiányozni a copypaste sem túlzottan, egy régebbi iPhone is tökéletesen megteszi.

2. Fizikai billentyűzet

A legtöbb klasszikus (úgynevezett feature phone) készülékről váltónak a képernyő érintése a legnagyobb akadály az okostelefonok világába való belépéshez. A fizikai nyomogatható gombokkal is rendelkező okostelefonok elég ritkák, de például a BlackBerry-k között találunk jópárat, bár itt a tanulási folyamat kicsit hosszabb lesz, mint az intuitív iOS felület esetében.
Ha viszont már ismerős vagy Android körökben, ott is van pár delikvens, mint például a Motorola Milestone 2, vagy a Sony Xperia Pro, mindkettő korrekt hardverrel, egészen vállalható áron. Hidd el, imádni fogják!

3. Nagy képernyő

Ha nincs az ősökben komoly ellenállás a tapicskolással kapcsolatban, akkor nyugodtan próbálkozhatsz egy-két nagyképű modellel. Ráadásul a hatalmas tepsik 4 col feletti képernyőin igazán kellemes a virtuális klaviatúra plusz itt a titkos fegyver a Windows Phone, amit mindenképp erőteljesen ajánlunk! A hatalmas letisztult minimalista csempés felület könnyű navigációt tesz lehetővé, a szolgáltatások pedig bőséggel elegendőek bárkinek, legyen szó navigációról, multimédiáról, vagy épp az applikációkról, még ha közel sincs annyi szoftver a Microsoft virtuális piacterén, mint a Google, vagy az Apple rendszere esetén. Ráadásul hamarosan érkezik a Windows Phone 8, ami a jelenlegi modellek árát finoman szólva is be fogja fagyasztani, mivel a mostani WP 7 alapú telefonok az új hardverkövetelmények miatt egyelőre úgy néz ki nem lesznek frissíthetőek a Microsoft legújabb és eddigi legjobb mobil platformjára.

A fentiekből nagyjából látszik mik a preferenciák, ha a szüleinket szeretnénk bevezetni a XXI-ik századba, de természetesen az első, hogy jól kikérdezed őket a fenti problémákról, lehetőségekről és csak azután rohansz a boltba új telefonért.

Még több infó kell az okostelefonok világából? Kattints!

Kezdjünk el mantrázni egy vadonatúj konzol márkanevet: OUYA. Tudjátok, mint angolul a Booyah, csak B nélkül. Konzol mobiltelefon hardveren ingyenes játékokkal és komoly multimédiás képességekkel? Ez az OUYA!

A recept egyszerű, ráadásul már mások is megpróbálkoztak hasonlóval, de eddig valahogy a kínai sárkányoknak nem jött össze az, ami az OUYA konzolt fejlesztő brigádnak. De visszatérve a receptre: az egyik legfrissebb és legerősebb okostelefon hardvert, az NVIDIA Tegra 3-as platformját bezárják egy dobozba, akku, kijelző és GPS vevő nélkül egy HDMI csatlakozóval, feltuszkolnak rá egyet a legújabb Android operációs rendszerből, majd rákötik a lapostévére és indulhat a móka. Ezt (ha gyengébb hardvercsomaggal is) már eddig is szépen megcsinálták a szorgos kínai kezek, de egy valamit nem, a koncepciót. Márpedig ez az OUYA projekt legfontosabb része és emiatt lehet óriási siker.

Ugyanis ez a konzol kapott egy elsőre igen csinos, ráadásul használhatónak tűnő kontrollert, plusz azt az ígéretet, hogy bárki, a legkisebb egyfős játékfejlesztő manufaktúrától az óriás kiadókig fejleszthetnek gémeket (és gyakorlatilag bármilyen más szoftvert Android alapokon) a konzolra. Ez első körben a kis, független kiadóknak tetszett nagyon és egy-két napig nem is nagyon foglalkoztak a nagy multik az OUYA-val, egészen addig, amíg röpke három nap alatt járta be a geek sajtót a konzol híre, ami olyannyira sikeressé tette a jelenleg is (még pár napig) futó Kickstarter kampányt, hogy az induláshoz szükséges 900 ezer dollár helyett jelenleg 6,5 millió (!) környékén áll a számláló és még nincs vége, még bárki támogathatja a dolgot. A projekt olyan sikeres, hogy a komolyabb játékfejlesztők mellett a zseniális OnLive is szövetkezett a konzollal, ami azt jelenti, hogy igen kevés olyan játék lesz a világon, amit a furcsa kis dobozzal ne játszhatnánk. A napokban pedig épp a HD videoklipekre specializálódott VEVO YouTube csatorna szerződött le a konzol gyártójával, így semmi akadálya nem lesz egy komolyabb 2013 tavaszköszöntő videódiszkónak, amikor az első OUYA gépek új gazdáikhoz kerülnek.

Az alapötlet tehát jónak tűnik, ráadásul a konzol fejlesztői (bár pont az ellenkezőjét ígérik) még rá is érnének kicsit, hiszen alapból több százezer applikációval indulnak, mivel a teljes Android market és annak számtalan applikációja a majdani OUYA tulajok rendelkezésére áll és erre jön rá pluszban a saját online játékbolt. Ráadásul itt nagyon sokszor merül fel az ingyenesség, ami azt jelenti, hogy a játékok döntő többsége (még a komolyabb fejlesztést igénylőek is) szabadon letölthető, viszont a játékokon belül költhetünk pénzt speciális itemekre, karakterekre, vagy épp a játékmenet felgyorsítására, például a Facebook játékokhoz hasonlóan, ezzel pedig komoly bevételre tehetnek szert azok a független fejlesztők, akiket eddig a nagy kiadók rendre elhajtottak.

Mindezek felett az már csak a kandírozott cseresznye a vaníliás cukorral és svájci csokoládédarával megszórt házi tejszínhabon, hogy mivel a hardver igencsak korrekt a csinos géptestben, ezért a jelenlegi 99 dolláros árért egy Androidos multimédia lejátszót (FullHD-s MKV támogatással) és egy szörfözésre, Facebookozásra tökéletesen alkalmas netbookot is kapunk (egy sima USB-s billentyűzettel és egérrel) a játékkonzol mellé. Mi nagyon drukkolunk az OUYA-nak, hogy messze szárnyalja túl a hozzáfűzött reményeket, mivel nagyon nagy szükség van egy ilyen projektre, ami nem kiskanállal, hanem ipari kotrógéppel kavarja fel a játékipar állóvizét, mert már ránk fér egy kis pörgés ezen a területen.
Még több hír és infó az okostelefonok világából!