Spórold meg a roaming díjat! - appok utazáshoz

Itt a nyár, a nagy utazások időszaka. Régen a szétnyűtt térképpel keltünk útra, ma már inkább csak a mobilunk van velünk meg esetleg a barátnőnk. A külföldön használt applikációkat azonban mindig kettéreszeli a Roaming díj kérdése, tehát olyan alkalmazások kellenek, amik lehetőleg nem zabálják a kilobyte-okat, hanem szépen csöndben elduruzsolnak a mobilról, plusz költségek nélkül. De milyen veszélyek leselkedhetnek rád külföldön, amiket egyszerűen elháríthatsz egy iPhone-al?

Booking.com - Foglalj szállást!

A Booking.com oldal a világ legnagyobb szálláskereső és foglaló oldala. Hála az égnek, már elérhető mobilon is. Indulás előtt kikeresheted a kívánt desztinációt, beütheted a dátumot és már előtted is vannak a jobbnál-jobb szállások. Persze szűkítheted a listát ár szerint, vagy hogy például milyen közel van a belvároshoz. Csak rá kell böknöd az egyik szimpatikus szállodára és már foglaltál is.

BitKnights szótárak - Értesd meg magad!

Szükséged lesz egy szótárra. Na nem a 8 kilós Oxford Englishre gondolok, hanem egy könnyen használható kis appra. Ha német vagy angol nyelvterületre mész, akkor a BitKnights szótárai a legjobbak. 3 euroért perfektül fogsz szavakat fordítani. Kicsit furán fogsz kinézni, hogy úgy próbálsz beszélgetni, hogy közben ezerrel a mobilodat nyomkodod, de nem gond, minden egyes kimondani próbált szó vidámságot fog csalni a kommunikációba.

Europe - Offline map - Tudd hol vagy!

Habár a Google Maps is memóriába teszi a megtekintett térképet - így ha otthon még betáplálod a célállomás környékét, akkor lesz egy többé-kevésbé használható térképed - de mivel vannak sima GPS-es térképek az AppStoreban, ezért nem érdemes a fenti sufnimegoldást alkalmazni. Vannak egész Európát lefedő offline megoldások, pl. az Europe - Offline map with direktU. Ez az okos kis program megmutatja épp hol vagy, megjelölheted rajta a kedvenc helyeidet és nem zabálja a netet külföldön.

Lonely Planet - Tervezd meg a programod!

Ne aggódj, ha a csajod mindenképp unalmas múzeumokba akar rángatni, legalább találj valami olyat, amiben te is kedved leled. Ha pedig ételről, italról vagy szórakozásról van szó, akkor is az olyan összetett utazási appok lesznek a segítségedre, mint a Lonely Planet. Minden várost külön tölthetsz le, de minden egyes app letöltésével temérdek információt kapsz: offline térkép, szöveges túravezetés, GPS tracking, múzeumok, látnivalók, éttermek, szórakozóhelyek listája, mini szótár a leggyakoribb mondatokkal. Saját képeslapot is készíthetsz a képeidből, amit haza tudsz küldeni az otthon maradtaknak.

Még több app a mobilodra a Playeren!

Ezek azok a profi csocsóasztalok, amikkel egész biztosan nem fogunk találkozni kedvenc kocsmánkban. Van itt nemes fa, edzett üveg, dizájndíjas külső, unalom viszont nincs.

1. Álcacsocsó

Ha kicsi a lakás, de nem akarsz lemondani a csocsó adta örömökről, akkor neked találták ki a dohányzóasztalba rejtett mini verziót. Az Offside Football Coffee Table  jól mutat, mint asztal és az üveglap megvéd az esetleges szemgolyókárosodástól is. Mivel alapvetően kanapéról, vagy fotelből fognak az asztal tulajdonosai játszani, így nem lehet gond a csocsóasztalhoz képest (dohányzóasztalhoz viszont pont jó) alacsony felépítés.

Ár:   399 font
Itt veheted meg

2. A helytakarékos

Ha mégis teljes nyolckezes élményre vágyunk, de nem akarjuk kerülgetni üresjáratban a csocsóasztalt, akkor választhatunk az összecsukható verziók közül. Mi egy kifejezetten jó minőségű és patinás gyártó portékájára esett a választásunk. A BCE Wembley asztala (409 font) minőségi szórakoztatást ígér, ráadásul ha épp nincs ordenáré sörözéssel egybekötött csocsóparti nálunk, akkor állítva, a fal mellett jóval kevesebb helyet foglal.

Ár:   409 font
Itt veheted meg

3. Króm és üveg

A Teckell sosem a visszafogottságáról volt híres, így nem meglepő, hogy extravagáns, speciálsi edzett üveg és acél kombinációjú Cristallino asztaluk kicsit több, mint 11 ezer fontba fáj. Természetesen a forma ne ejthet csorbát a funkcionalitáson, így a legfinnyásabb csocsóbajnok is szívesen áll majd a krómozott bábuk fogantyúja mellé és ha valakinek kevés a lélegzetelállító minimalizmussal készült alap Cristallino asztal, az választhatja a mindössze 50 példányban készült, 24 karátos arannyal futtatott Gold verziót is.

Ár:   11 200 font 
Itt veheted meg

4. Művészien faragott

Ahogy egyre feljebb megyünk az árcédulákon, úgy mindenképp meg kell említenünk a letisztult stílusú Opus asztal az The Eleven Forty Company-tól. Annak is speciális Good versus Evil kiadása (20880 font), ahol a művészien faragott bábuk nem C. Ronaldót, Xavit, vagy Balotellit formázzák, hanem a világtörténelem és a mesék nagy jóit és gonoszait, így játszhat a Mikulás Ghandival egy csapatban az ördög és Hitler ellen. Heniál!

Ár:   20 880 font 
Itt veheted meg

5. A nagyon, nagyon, nagyon drága

Negyvenötezer font. Amit azért betűvel és nem számmal írtunk ki, mert így egy kicsit lassabban csepeg le és talán nagyobbat is üt az árcédula. Ennyiért megkapjuk a világ egyik legexkluzívabb csocsóasztalát, elefántcsont fehér játéktérrel, masszív fekete, futballstadionokat idéző házzal és LED-ekkel. Az 11 – The Beautiful Game Luxury Football Table beszédes neve mindent elárul, így a szemetgyönyörködtető már-már kortárs művészi alkotásnak is beillő asztalhoz állva biztosak lehetünk benne, hogy házigazdánk (amennyiben nem mi vagyunk a tulajok, mert akkor nekünk ez már egyértelmű) piszkosul el van eresztve.

Ár:   45 000 font 
Itt veheted meg

Még több csemege Radar sorozatunkban, a Playeren!

Nagycsöcsű, gimis cheerleader csaj egy rózsaszín stílfűrésszel zombikat irt rockzenére. Egyéb kérdés?

A Lollipop Chainsaw olyan játék, hogy ha elmeséled, miről szól, a haverod a sztratoszféráig húzza fel a szemöldökét. Mert ilyen game márpedig nincs, és ha van is, minek. Pedig ennél jobb casual szórakozás nem is igen jött az utóbbi hónapokban. A produktum annyira beteg, hogy arra szavak nincsenek, és annyira meglepő, hogy kb. 10 percenként elmorzsolsz egy könnycseppet a gyönyörűségtől.

Az alapsztori szerint Juliet 18. szülinapján járunk, a főhősnőről azt kell tudni, hogy cheerleader, hatalmas mellei vannak, tökéletes alakja, hosszú, szőke hajfürtjei, és mindig magánál hordja a szív alakban végződő, rózsaszín láncfűrészét, mert hát ugye sosem lehet tudni. Már az első percben elmondja, hogy szereti a szexet. Helyben vagyunk. Juliet halálosan szerelmes pasijába, a menő Nickbe, akivel éppen találkozóra indul, mikor hogy-hogy nem zombivá változik az egész sulija. A lány nem esik kétségbe, előkapja a céleszközt, majd aprítani kezdi átváltozott, agresszíven harapni vágyó sulitársait, tanárait, és az arra igényt tartó jelentkezőket, bármerre is jár. Hogy ne legyen annyira egyszerű a helyzet, Nick is megfertőződik, de Juliet még erre is tud megoldást, levágja barátja fejét, egy varázslattal bezárja valamilyen meghatározhatatlan kütyübe, ami életben tartja. Ha már így esett, hozzá is csapja az övéhez, hogy mindig ott himbálózzon a formás popsija környékén. Innentől brutális hentelés kezdődik.

Ha ennyiből még nem lenne teljesen világos, akkor szögezzük le, hogy a japán Grashopper csapat nem teljesen százas. Az alapötlet annyira idióta hack and slash játékot eredményez, amilyenre nagyon régen nem volt példa. Olyan, mintha a japánok megalkották volna a saját Kill Billjüket. Fröcsög a vér, de mellette repkednek a rózsaszín szívecskék, a csöcsös Juliet cheerleader mozdulatokkal vágja ketté a zombikat, szerezhetünk kombókat, fejlődhetünk, és nyilván nyalókákkal tölthetjük fel életerőnket, mert ahogy Juliet mondja: „szereti a nyalókát”. Hát nem egy tündér?

Hogy Nick se maradjon ki az akcióból, egy fejetlen zombi láttán azonnal képbe kerül, hiszen a Playmate-testű cica képes arra, hogy összehozza a gazdátlan testet barátja fejével. Ekkor egy kisebb minijáték kezdődik, a megfelelő gombok nyomogatásával kell előre jutnunk, hogy elérjünk a furcsa zombi-nem zombi kombóval egy bizonyos célhoz. Minijátékok tekintetében egyébként csillagos ötösre vizsgázik a játék, konkrétan vinnyogni fogunk az ötletektől, mi például a zombi-kosárlabdától raktuk le az agyunkat, innentől rendelkezzen vele a Grasshopper, nekünk már úgy sincs szükségünk rá.

Sajnos kivitelezésében egy átlagos hack and slash játékról beszélünk, a grafika erős közepes, és ahogyan az lenni szokott, a játék a vége felé már itt-ott monotonná válik a vérfürdő, viszont ettől a kisebb malőrtől eltekintve mégis emlékezetes darab marad a Lollipop Chainsaw. Ennyire szexi játékkal már évek óta nem találkoztál. Juliet minden pillanatban, minden kameraállásban, minden mozdulatában jól néz ki, az elejtett beszólásai pedig mind fülledtek, meg hát ugye maga a nyalóka-motívum is. Minden zombirajongónak, csöcsimádónak, japán fanatikusnak, casual gémernek erősen ajánlott darab.

[stamp_4] Tudod, mik július hónap legjobban várt játékai? Ha nem, akkor olvass róluk a Playeren!