Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Soha ilyen gyorsan nem húztak még senkit sítalpakon autóval, ami már önmagában is elég veszélyes mutatvány, de száznyolcvanas tempónál különösen az. Egy összkerekes Jaguar, egy olimpiai síelő és egy sarkköri tesztpálya kellett a legújabb Guinness-rekordhoz.

Nem mondjuk, hogy Jeremy Clarkson adta az ötletet a Jaguar legújabb rekordjához, de a Top Gear műsorvezetője már 2004-ben egy X-Type kombival húzatta magát sítalpakon, igaz, elég nyugdíjas tempóban. Most ennél egy kicsit nagyobb sebességgel ismételték meg a mutatványt.

A helyszín a Jaguar Land Rover sarkköri tereppályája, ahol mínusz 28 Celsius-fok volt a hőmérséklet, és nem csak ezért volt nehéz dolga a síelőnek. Graham Bell ötször képviselte a briteket téli olimpián, és elég nagy őrültségre vállalkozott, amikor egy Jaguar után kapaszkodott a jeges pályán.

A 380 lóerős hathengeres XF Sportbrake ugyanis 5,5 másodperc alatt gyorsul százra, és végül 189 km/óráig gyorsított fel a síelővel, akinek elég lett volna egy apró hiba, hogy életveszélyesen összezúzza magát. A manőver sikerült, végül 76 km/órával döntötték meg a korábbi Guinness-rekordot.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.