Kevés méltóság volt a 2021-es spái futamban – felelevenítjük, ha már a hétvégén Belgiumba látogat a száguldó cirkusz.

A 2021-es Belga Nagydíjon embertelen időjárási körülmények uralkodtak, annyira, hogy a heves esőzés és az erős szél miatt el elhalasztották az eredetileg – magyar idő szerint – 15:00-kor kezdődő versenyt egészen 18 óra 17 percig. A történtek miatt 1 órás versenyt rendeztek volna, azonban a biztonsági autó mögött megtett két kör után újra félbeszakították a versenyt, később pedig már nem indították újra. Ugyanakkor ez, a biztonsági autó mögött megtett két kör is elég volt ahhoz, hogy eredményt hirdessenek, igaz, a versenyzők csak fél pontokat kaptak.

Az F1 mezőnye így versenyzés nélkül, gyakorlatilag a rajtsorrendnek megfelelően „ért célba”, vagyis Max Verstappen nyert, mögötte George Russell (Williams) lett a második, míg Lewis Hamilton (Mercedes) a harmadik.

A spái futammal kapcsolatban forrtak az indulatok, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel több korábbi és jelenlegi F1-es pilóta, valamint szakértő véleményét fogalmazta meg, amikor viccnek nevezte, hogy egyáltalán pontokat kaptak, mondván:

„ha az időmérős teljesítményt akarják jutalmazni, akkor az időmérő után osszanak pontokat. Mit tettünk ma azért, hogy pontokat kapjunk? Nem tudom”.

És persze a nemzetközi sajtó szerint is kevés méltóság volt a 2021-es Belga Nagydíjban, a La Gazzetta dello Sport tekintélyes olasz sportnapilap szerint ezzel csak megalázták a sportágat – nehéz ezzel vitatkozni.

(Fotó: formula1.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában