A Jaguar az elsők között int búcsút a belsőégésű motoroknak, és négy éven belül csak tisztán elektromos autókat kínál majd. Nem sokkal később a Land Rover is hasonló útra tér.

Bejelentette a jövőre vonatkozó terveit a Jaguar Land Rover, és a legfontosabb lépés a Jaguar törtélemében, hogy a Tata Motorshoz tartozó brit márka 2025-től csak elektromos autókat kínál majd. Az egész kínálatot egy eleve elektromos autóknak szánt padlólemezre építik, és bár a Jaguarok eddig is csinosak voltak, drámaian új, lenyűgöző dizájnról is beszélnek.

Korábban úgy tudtuk, hogy az XJ utódja tisztán elektromos autóként készül el, és ezzel kapcsolatban nem egyértelmű a bejelentés, hiszen

a Jaguar szerint az XJ nem lesz része ennek az új kínálatnak.

A típusnevet azonban nem hagyják veszni, és a jövőben egy teljesen új kiadásban térhet vissza a Jaguar csúcsmodellje.

Az európai év autója díjat is elnyert I-Pace hiába fantasztikus elektromos autó, azért nagyon fog fájni a szívünk a benzines Jaguarokért.

Az utóbbi időben négyhengeres motorokra állt át a márka, de az 5 literes, kompresszoros V8-ast nehezen fogja pótolni az elektromos hajtás, főleg egy olyan vérbeli sportautóban, mint az F-Type.

A Jaguar példáját követi a Land Rover is, értelemszerűen ott egy kicsivel tovább tart majd az átállás. 2024-ben jelenik meg az első teljesen elektromos modell, ami az addig benzinesként bemutatkozó új Range Rover lehet, majd a következő öt évben mind a hat modellnek lesz elektromos változata. 2030-ban már a Land Rover-eladások 60 százalékát teheti ki az elektromos változat.

Ez is érdekelhet:

Sokkal dögösebb lett a Jaguar F-Type, mint valaha

Alaposan megújult a britek sportkocsija.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Guruló korlenyomat ez az öreg Peugeot lakóautó

Szeretnél luxusban és csendben messzire menni? – Nissan Ariya-teszt

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés