Még csak két éve jelent meg a G-osztály legújabb generációja, máris egyre brutálisabb változatokat mutatnak be belőle. A Brabus ezúttal egy alaposan megemelt pick-upot készített 800 lóerősre tuningolt motorral.

2018-ban jött ki a legendás G-osztály új generációja, és az elődjéhez hasonlóan ebből a szériából is egyre brutálisabb változatokat hoznak ki. A Brabus már egy éve elkészült a G 63 AMG izmosított változatával, most pedig egy emelt futóműves, hosszított tengelytávú, platós hátú expedíciós kivitelt építettek belőle.

A G 63 AMG-ben szolgáló 4 literes biturbó V8-as gyárilag is elég erős az 571 lóerős teljesítményével és 760 Nm nyomatékával, a Brabus azonban 800 lóerőt és 1000 newtonmétert hozott ki belőle.

A monstrum ezzel 4,8 másodperc alatt gyorsul százra, és a végsebessége csak azért 210 km/óránál korlátozott, mert jelentősen meg is emelték az autót.

A kiszélesített G-osztály hasmagassága 49 centiméterre nőtt, a 22 colos kerekekre off-road abroncsok kerültek. A terepjárót nemcsak platóssá alakították, de jelentősen meg is nyújtották, a tengelytáv fél méterrel 3,39 méteresre, a teljes karosszéria 69 centivel 5,31 méteresre nőtt.

A hátán hordott drónnal együtt 666 ezer eurót, azaz 225 millió forintot kérnek érte a Brabusnál.

Ez is érdekelhet:

Steampunk stílusban alkották újra ezt a G 63 AMG-t

Meglepően jól áll ez a stílus a Mercedesnek.

És ezt olvastad már?
Bontani kezdték Detroit egyik ikonikus autógyárát