Megtippelni sem lehet, mekkora botrány lesz abból, hogy a Ferrari az FIA-tól igazolt

Nem nagyon lehetett rá számítani, hogy a Ferrarinál folytatja munkásságát a Forma–1 helyettes versenyigazgatója, Laurent Mekies, aki egyébként a biztonsági bizottságban is fontos szerepet töltött be, de ez történt.

A Ferrari nem tolta túl a bejelentést, két sorban tudatta, hogy az egyébként a halo kifejlesztésének és bevezetésének munkálataiért felelős Mekies mostantól a csapattagja, de azt, hogy pontosan milyen pozíciót tölt be, nem tudni, csak hogy közvetlenül a technikai igazgatónak jelent majd.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) is közölte a hírt, hogy azonnal beszüntetik a francia szakember F1-es tevékenységét, de ettől még a biztonsági igazgatói feladatait ellátja a három hónapos felmondási idő végéig, vagyis végleg csak június végén távozik a szövetségtől.

A maranellóiaknál csak szeptember 20-án kezd, vagyis fél évig gyakorlatilag el lesz tiltva az F1-től, ami ilyen esetekben kötelező.

Mekiesnek van F1-es tapasztalata: mérnökként dolgozott az Arrowsnál, a Minardinál és Toro Rossónál is.

Jó kérdés, hogy mit szólnak ehhez majd a riválisok, de abból kiindulva, hogy mekkora felháborodást váltott ki az F1-es csapatok körében, hogy az FIA egykori F1-es technikai vezetője, akik minden titok tudója volt, a Renault-nál kötött ki, várható némi szájhúzás.

Eközben meg lassan nyakunkon a szezonkezdés:


(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon