A Ferrari megtalálhatta a bizonyítékot, amivel Vettel megkaphatja a montreali győzelmet
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Még mindig nincs vége a Kanadai Nagydíjnak.

A Ferrari visszavonta a fellebbezést a Sebastian Vettel montreali győzelmébe kerülő 5 másodperces büntetés ellen, ugyanakkor kihasznált egy kiskaput, amely lehetőséget biztosít az eset újbóli kivizsgálására. Ez pedig azt jelenti, hogy a maranellóiak olyan új bizonyítéko(ka)t találhattak, amely(ek) az ítélet meghozatalakor még nem állt(ak) a versenybírák rendelkezésére – ez ugyanis az eljárás egyik feltétele.

Azt nem tudni, hogy pontosan mit talált a Ferrari, az olasz istálló csak egy közleményt adott ki arról, hogy a kérelem beadásának határidejének lejárta előtt beadták a kérelmet az eset újravizsgálatára.

A motorsport.com információ szerint az olasz istálló GPS- és extra telemetriai adatokkal, valamint Vettel saját beszámolójával áll elő, merthogy erre nem volt lehetősége az ítélet meghozatala előtt.

Az FIA most előbb eldönti, hogy az új információk érdemesek-e arra, hogy ismételten megnyissák az ügyet. Amennyiben ez megtörténik, abban az esetben Vettel akér meg is kaphatja a montreali győzelmet. Ha viszont nem elég erős(ek) a bizonyíték(ok), akkor...

(Forrás: motorsport.com, fotó: Scuderia Ferrari)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.